Σύσκεψη Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και Υπηρεσιακών Παραγόντων για τον Φάκελο της Κύπρου

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, υπό την προεδρία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτας Δημητρίου, σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και Υπηρεσιακών Παραγόντων για τον Φάκελο της Κύπρου, κατά την οποία συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης της έκδοσης του πολύτομου έργου βάσει του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας για Πρόσβαση στο Υλικό της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τον Φάκελο της Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, στο πλαίσιο αυτό εξετάστηκαν διάφορες πτυχές και επιμέρους ζητήματα που αφορούν τη δημοσιοποίηση του ογκωδέστατου υλικού που συνέλεξε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων κατά τα έτη 1986-1988.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί οκτώ τόμοι, ενώ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται η έκδοση του ένατου τόμου, που έχει ήδη αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής, τον οποίο θα ακολουθήσει ο δέκατος τόμος.

Η εν λόγω επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, σε τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, θα έχει την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για την προώθηση του όλου έργου με τα μέλη της αντίστοιχης επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy