Σύσκεψη για συζήτηση προβλημάτων ΓεΣΥ ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής 

Ευρεία σύσκεψη για προβλήματα του ΓεΣΥ πριν τα Χριστούγεννα

Ευρεία σύσκεψη για το ΓεΣΥ και τα προβλήματα τα οποία παρουσιάστηκαν στους πρώτους έξι μήνες της λειτουργίας του, ανακοίνωσε χθες ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Αφορμή στάθηκε η προειδοποίηση του βουλευτή του ΑΚΕΛ Αδάμου Αδάμου από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ότι «ενδεχόμενη κατάρρευση του ΓεΣΥ θα επιφέρει κατάρρευση της οικονομίας».

Ο Α. Αδάμου αναφέρθηκε στα προβλήματα τα οποία παρουσιάστηκαν μέχρι στιγμής στο ΓεΣΥ, ενώ έθεσε θέμα επανεξέτασης των αμοιβών των γιατρών. Επίσης εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ευοδωθούν οι συζητήσεις για την ένταξη των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο σύστημα.

«Το ΓεΣΥ πρέπει να πετύχει, το έχει ανάγκη ο τόπος και οι πολίτες. Αν καταρρεύσει το ΓεΣΥ οικονομικά, θα καταρρεύσει και η οικονομία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Α. Αδάμου.

Μετά την πιο πάνω αναφορά ζήτησε το λόγο ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος συμφώνησε με αναφορές του Α. Αδάμου.

Με αφορμή τα πιο πάνω ο Πρόεδρος της Βουλής Δ. Συλλούρης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να συγκαλέσει πριν τα Χριστούγεννα σύσκεψη για το ΓεΣΥ, με τη συμμετοχή των αρχηγών και εκπροσώπων των κομμάτων, τα μέλη της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, και εκπροσώπων θεσμών και οργανώσεων εκτός της Βουλής.

Ο βουλευτής ΑΚΕΛ Γεώργιος Γεωργίου σε παρέμβασή του υπενθύμισε ότι η Βουλή έδωσε όλα τα εφόδια στην εκτελεστική εξουσία για την εφαρμογή του ΓεΣΥ. Παρά ταύτα, πρόσθεσε, τα προβλήματα διαιωνίζονται. Υπενθύμισε επίσης τις παραιτήσεις στον ΟΚΥπΥ και την υποστελέχωση των νοσηλευτηρίων. «Όχι να φταίξει η Βουλή και τα κόμματα γιατί η κυβέρνηση είναι ανίκανη και ανεπαρκής να λύσει προβλήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία», τόνισε.

Επίσης ο πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης υπέδειξε ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης να δώσει λύσεις.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.