Σύσκεψη για την ασφάλεια στην περιοχή του Βασιλικού

Πραγματοποιείται στον απόηχο της πυρκαγιάς στο Τσιμεντοποιείο Βασιλικού που προκάλεσε εύλογες ανησυχίες

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.Η ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή του Βασιλικού θα τεθεί στο επίκεντρο σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Προεδρικό.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται στον απόηχο της πυρκαγιάς στο Τσιμεντοποιείο Βασιλικού, την περασμένη Τρίτη, η οποία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της προεδρίας, «προκάλεσε εύλογες ανησυχίες», ενώ είχε ξεσηκώσει τις κοινότητες στην περιοχή.

Σύμφωνα με την προεδρία, στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και υπηρεσιακοί παράγοντες. «Στόχος είναι να ληφθούν αποφάσεις που θα εφαρμοστούν το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να καθησυχαστούν οι σχετικές ανησυχίες», αναφέρεται.

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του μετά την πυρκαγιά, ο κοινοτάρχης Ψεματισμένου, Χριστόδουλος Παπαχρίστου, ανέφερε ότι οι φόβοι των κατοίκων επαληθεύονται, διότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει παρόμοιο περιστατικό και όλοι ανησυχούν, καθώς δεν γνωρίζουν πόσο τοξικός μπορεί να είναι ο καπνός από τη φωτιά στα υλικά που καίγονται.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για την πορεία της ΑΗΚ στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον, ενώ την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για την έλευση του φυσικού αερίου και την πορεία υλοποίησης των έργων υποδομής. Όπως ανακοινώθηκε, η σύσκεψη θα αφορά το ενεργειακό έργο της ΔΕΦΑ, δηλαδή την κατασκευή προβλήτας και πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.