Σύσκεψη συγκάλεσε για σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης για την πρόληψη και καταπολέμηση της διαφθοράς στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Στη συνάντηση θα δώσουν το παρόν τους αρχηγοί ή εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, των αθλητικών παραγόντων, η ηγεσία της Αστυνομίας και η Επιτροπή Δεοντολογίας, με σκοπό την υποβολή εισηγήσεων, τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων για αντιμετώπιση του φαινομένου της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο. Το ΑΚΕΛ θα εκπροσωπηθεί με αντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας θα είναι ο ΓΓ του κόμματος Άντρος Κυπριανού. Στη σύσκεψη το ΑΚΕΛ θα καταθέσει τεκμηριωμένα τις προτάσεις του για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός, επιδιώκοντας τη σύσταση Ενιαίας Αθλητικής Νομοθεσίας.

Στο μεταξύ, η Επιτροπή Δεοντολογίας συνεχίζει την εξέταση καταγγελιών σχετικά με τη διαφθορά στον αθλητισμό. Μετά τον πρόεδρο της Ομόνοιας Σταύρο Παπασταύρου και τον πρώην πρόεδρο της Αγίας Νάπας Κώστα Ηλία, σειρά παίρνουν ο πρώην διεθνής διαιτητής Μάριος Παναγή και ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος. Παράλληλα η Επιτροπή Δεοντολογίας θα πραγματοποιήσει στις 4 Μαρτίου ευρεία σύσκεψη με όλες τις ομοσπονδίες στην οποία θα εξηγηθούν αναλυτικά οι νομοθεσίες, το ασυμβίβαστο και πως μπορεί να αξιοποιηθεί το πόθεν έσχες.