Σύσκεψη για τον αθλητισμό θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Προεδρικό

Σύσκεψη για τον αθλητισμό πραγματοποιείται, στις 11.30, στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομου Προδρόμου.

Στη σύσκεψη θα παρευρεθούν ομοσπονδίες για ατομικά και ομαδικά υπαίθρια αθλήματα και εκπρόσωποι του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ), της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ), της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου (ΚΟΕΑΣ), της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΚΕΠΕ), του Συνδέσμου Προπονητών, του Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών (ΠΑΣΠ), καθώς και ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα Αθλητισμού, Φοίβος Ζαχαριάδης.

Στο χθεσινοβραδινό του διάγγελμά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είπε σε ότι από τις 4 Μαΐου, επιτρέπεται η χρήση ανοιχτών ή υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων για αθλητές και αθλήτριες υψηλών επιδόσεων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Πρόσθεσε ότι από την 18η Μαΐου επιτρέπονται οι προπονήσεις ομαδικών αθλημάτων μόνο σε ανοιχτούς χώρους, με βάση τα πρωτόκολλα που θα εκδοθούν από το Υπουργείο Υγείας.

Σημειώνεται, είπε, ότι και στις δύο κατηγορίες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων δεν επιτρέπεται η χρήση αποδυτηρίων, γυμναστηρίων ή άλλων κλειστών συναφών υποδομών.

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι επιτρέπεται η ατομική άσκηση (περπάτημα, κολύμβηση στη θάλασσα, ποδηλασία κ.τ.λ.), σε ανοιχτούς χώρους, σε πεζοδρόμους και πεζοδρόμους εντός πάρκων, εφόσον δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα, ενώ εξαιρούνται από τον εν λόγω περιορισμό τα ανήλικα τέκνα.

Ωστόσο, σημείωσε, πάρκα, παιχνιδότοποι και άλλοι ανοιχτοί χώροι παραμένουν κλειστοί.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κολύμβησης Αλέξανδρος Χριστοφόρου, σε ανακοίνωση του, αναφέρει ότι στη σύσκεψη δεν έχουν προσκληθεί οι Πρόεδροι όλων των αθλητικών ομοσπονδιών και θα ήθελαν να γνωρίζουν το γιατί δεν προσκλήθηκαν.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.