Σύσκεψη με θέμα το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας στο Προεδρικό

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης, με θέμα το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Υπουργός Ενέργειας, ο Διαχειριστής του Συστήματος Ενέργειας, το Δ.Σ. της ΡΑΕΚ και υπηρεσιακοί παράγοντες», σημειώνει σε γραπτή δήλωση η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισινού.

Κατά τη σύσκεψη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίηση για το γεγονός ότι ακολουθούνται πιστά τα χρονοδιαγράμματα, σύμφωνα με τα οποία η ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού θα λειτουργήσει το Φθινόπωρο του 2022.

Ανέφερε, επίσης, ότι ο προγραμματισμός που έγινε προχωρά σύμφωνα με τους σχεδιασμούς και υποστήριξε πως η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να υπάρξει ομαλό άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού προς όφελος των καταναλωτών.

Να σημειωθεί ότι το έργο της εγκατάστασης του Συστήματος Διαχείρισης της Ανταγωνιστικής Αγοράς Ηλεκτρισμού περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Κύπρος-το αύριο» με χρηματοδότηση 4.7 εκ ευρώ.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε την άριστη συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στοn Διαχειριστή Συστήματος Ενέργειας με τη ΡΑΕΚ και την ΑΗΚ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.