Σύσκεψη με τυροκόμους στο Προεδρικό – Στο επίκεντρο η γνωμάτευση Ν.Υ για χαλλούμι

Σύσκεψη με τους τυροκόμους στις 10:30 πραγματοποιείται σήμερα στο Προεδρικό στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, των Υπουργών Γεωργίας και Ενέργειας, του Γενικού και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται μετά τη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας με την οποία επαναβεβαιώνεται ότι το προϊόν με την ονομασία «χαλούμι» είναι αυτό που πληροί τις προδιαγραφές του ευρωπαϊκού κανονισμού, ο οποίος κατοχύρωσε το χαλούμι ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).

Στόχος της Κυβέρνησης, υποστηρίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Προεδρικού, είναι με ένα ενιαίο και ολοκληρωμένο τρόπο να ελέγχεται η παραγωγή του προϊόντος, ούτως ώστε να πληροί τις προδιαγραφές του ΠΟΠ.

Σε δηλώσεις του στον ΑΣΤΡΑ το περασμένο Σάββατο, ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας Ανδρέας Γρηγορίου, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια μη συμμόρφωσης των τυροκομείων με τη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας.

Εάν έχουν αποθέματα που δεν πληρούν τις προδιαγραφές του προϊόντος ΠΟΠ μπορούν να επιλέξουν να τα διαθέσουν στους πελάτες τους με άλλη ονομασία, ανέφερε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.