Σύσκεψη στο Υπ. Εσωτερικών για την υποχώρηση εδάφους στο ΠισσούριΣύσκεψη στις 22 Ιουλίου θα έχει ο Υπουργός Εσωτερικών με τα εμπλεκόμενα τμήματα του κράτους για το πρόβλημα με τη συνεχιζόμενη υποχώρηση του υπεδάφους στο Πισσούρι ανέφερε στη πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο κοινοτάρχης Λάζαρος Λαζάρου. Σημείωσε ότι όπως τους ανέφερε χθες ο Υπουργός στη συνεδρία της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής, στη σύσκεψη θα αποφασισθούν τα πρώτα και επείγοντα μέτρα που θα ληφθούν για στήριξη των κατοίκων της περιοχής.

Σημείωσε ότι ο Υπουργός έχει ενώπιον του διάφορα σενάρια σημειώνοντας ότι είναι απομακρυσμένο το ενδεχόμενο εγκατάλειψης της περιοχής από τους κατοίκους. Πρόσθεσε ότι θα αναμένουν μέχρι τις 22 Ιουλίου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι περίμεναν αρκετά χρόνια προκειμένου να κατανοήσει το κράτος ότι πρόκειται για φυσική καταστροφή.

Ο κ. Λαζάρου είπε ότι για 17 κατοικίες το Υπουργείο Εσωτερικών έχει δώσει διάταγμα έξωσης γιατί έχουν κριθεί ακατάλληλες και επικίνδυνες και πλέον είναι ακατοίκητες. Επίσης άλλες 40-50 κατοικίες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές λόγω της καθίζησης. Ο κοινοτάρχης Πισσουρίου σημείωσε δε ότι ζητούν ανάμεσα σε άλλα από την κυβέρνηση τη στήριξη των παθόντων στους οποίους έχει δοθεί διάταγμα έξωσης.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου είπε ότι το θέμα είναι σοβαρό και επείγον. Τόνισε ότι το κράτος οφείλει να καταθέσει άμεσα τον σχεδιασμό προκειμένου οι κάτοικοι να γνωρίζουν τι θα γίνει, να δικαιωθούν οι αγώνες των κατοίκων και να μην χάσουν τις περιουσίες τους. Πρόσθεσε ότι το ΑΚΕΛ θα παρακολουθεί από κοντά το θέμα.