Σύσκεψη Υπ. Παιδείας με διευθυντές Μέσης μετά τα «ανησυχητικά περιστατικά» σε σχολεία

Σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα συγκάλεσε ο Υπουργός Παιδείας, κατά την οποία θα εξετασθούν θέματα συμπεριφοράς, τάξης και εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται με το Σύνδεσμο Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης και με τη συμμετοχή των Διευθύνσεων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης, με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά σε σχολεία.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας κάνει λόγο για αριθμό ανησυχητικών περιστατικών σε σχολεία, όπως η πρόσφατη είσοδος εξωσχολικών παραγόντων και η καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση σε ώρα διεξαγωγής μαθήματος σε γυμνάσιο της επαρχίας Λευκωσίας, για την οποία έγινε συζήτηση και στη Βουλή, η επίθεση και άσκηση σωματικής βίας από γονέα εναντίον διευθυντή σχολείου στην επαρχία Αμμοχώστου εξαιτίας αντίδρασης στα επιβεβλημένα μέτρα προστασίας από την πανδημία, οι πρόσφατες επιθέσεις με χρήση κροτίδων σε χώρο γυμνασίου στην επαρχία Λάρνακας, καθώς και αρκετές άλλες περιπτώσεις διασάλευσης της ομαλής λειτουργίας των σχολείων.

Ταυτόχρονα, σημειώνει πως ειδικά αυτή την περίοδο, στο τέλος του σχολικού έτους, υπάρχει αριθμός καταγγελιών και παραπόνων για το σχολείο από γονείς των οποίων τα παιδιά έχουν πρόβλημα προαγωγής, λόγω υπερβολικού αριθμού απουσιών. Σύμφωνα με το ΥΠΠΑΝ, οι καταγγελίες συχνά αποδεικνύονται ανεδαφικές.

Παράλληλα, αναφέρει ότι εμφανίζονται στο τέλος κάθε σχολικού έτους και ζητήματα εφαρμογής των υφιστάμενων κανονισμών σχετικά με τη συμπεριφορά και την εμφάνιση μαθητών και μαθητριών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy