Σύσκεψη υπό Τατάρ για την μη συμμετοχή Τ/κ αθλητών σε ισλαμικούς αγώνες στην Τουρκία


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε το ψευδοκράτος να συμμετάσχει στους 5ους Ισλαμικούς Αγώνες Αλληλεγγύης που διοργανώνει η Τουρκία, αλλά και σε άλλους διεθνείς αγώνες, συζήτησαν σε σύσκεψη στο «προεδρικό» ο Ερσίν Τατάρ με τον «πρωθυπουργό», Ουνάλ Ουστέλ και τον «υπεξ» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ανακοίνωση του «προεδρικού» αναφέρει ότι το 1980 το τότε «τ/κ ομόσπονδο κράτος» είχε πάρει μέρος στους πρώτους αγώνες ισλαμικών χωρών που είχε διοργανώσει η Τουρκία, αλλά έκτοτε λόγω των εσωτερικών κανονισμών που διέπουν τον οργανισμό δεν μπόρεσαν να ξανασυμμετάσχουν.

Στην φετινή διοργάνωση και πάλι στην Τουρκία, προστίθεται, δεν είναι μόνο το ψευδοκράτος που δεν συμμετέχει, αλλά και η Ρωσία, η Βοσνία – Ερζεγοβίνη, η Κεντρική Αφρική και η Ταϊλάνδη, παρότι αυτές οι χώρες είναι και μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και έχουν καθεστώς παρατηρητή στον οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης, στον οποίο υπόκειται η διοργάνωση των αθλητικών αγώνων.

Ο κ. Τατάρ εξέφρασε ικανοποίηση γιατί έχει κληθεί στην τελετή έναρξης των αγώνων που θα γίνει στο Ικόνιο της Τουρκίας από τον Ταγίπ Ερντογάν.

Εκεί, προστίθεται, ο Τ/κ ηγέτης σε διμερείς επαφές με εκπροσώπους των χωρών που έχουν προσκληθεί στην τελετή έναρξης και είναι μέλη του ΟΙΔ, θα θέσει το θέμα των «άδικων και απάνθρωπων εμπάργκο στους Τ/κ νέους».

Να σημειωθεί ότι το θέμα είχε πρωτοσέλιδα την Πέμπτη η αντιπολιτευόμενη τ/κ εφημερίδα «Γενί Ντουζέν».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.