Σύσκεψη ΥΠΠΑΝ με εκπροσώπους των συλλογικών φορέων από τον χώρο του πολιτισμού

Διαδοχικών συσκέψεων με εκπροσώπους των συλλογικών φορέων από τον χώρο του πολιτισμού, προήδρευσε σήμερα, στο Υπουργείο, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, στις συσκέψεις συμμετείχαν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών Κύπρου (ΕΚΑΤΕ), του Συλλόγου Ελεύθερων Εικαστικών Επαγγελματιών, του Συνδέσμου Εικαστικών Καλλιτεχνών Κύπρου, των Κυπρίων Χαρακτών, της Ένωσης Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου, της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου, του Κυπριακού Κέντρου ΠΕΝ, της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Κύπρου, του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου, της Νέας Κίνησης Χορευτών και Χορογράφων Κύπρου, του Συνδέσμου Χορού Κύπρου, της Στέγης Χορού Λεμεσού, της Στέγης Χορού Λευκωσίας, της Ένωσης Ηθοποιών Κύπρου, του Κυπριακού Κέντρου Σκηνογράφων, του Κυπριακού Κέντρου Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, της Ένωσης Θεατρικών Συγγραφέων Κύπρου, της Κλαδικής Καλλιτεχνών Θεάτρου ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, καθώς και εκπρόσωποι αρκετών ιδιωτικών θεάτρων.

Από πλευράς Υπουργείου, συμμετείχε ο Αν. Διευθυντής των Πολιτιστικών Υπηρεσιών, Κυπριανός Λούης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στο πλαίσιο των συσκέψεων, έγινε ενημέρωση για την πορεία εξέτασης του νομοσχεδίου για τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού του οποίου η κατ’ άρθρο συζήτηση αρχίζει αυτή την εβδομάδα στην Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Αντηλλάγησαν απόψεις και οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών φορέων εκδήλωσαν την υποστήριξή τους για τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού, αναμένοντας την υπερψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή.

Αποφασίστηκε, επίσης, όπως κατατεθούν εισηγήσεις από τους συλλογικούς φορείς για τη διατύπωση προτάσεων πολιτικής για τον πολιτισμό, ενόψει της δημιουργίας του Υφυπουργείου.

Τέλος, έγινε ενημέρωση για την προετοιμασία νομοσχεδίου για κατοχύρωση της επαγγελματικής ιδιότητας του καλλιτέχνη και των εργαζομένων στον χώρο του πολιτισμού, εκφράστηκαν απόψεις από τους παρευρισκόμενους για το θέμα και συμφωνήθηκε να κατατεθούν και γραπτές εισηγήσεις.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei