Συσπειρωμένο το ΑΚΕΛ -Το ΕΛΑΜ πήρε 9% από ΔΗΣΥ – Τι γίνεται με τα υπόλοιπα κόμματα

Νικητές στις συσπειρώσεις από την εκλογική αναμέτρηση, είναι το ΑΚΕΛ, η ΕΔΕΚ αλλά και το ΕΛΑΜ στο οποίο έγινε εισροή μέχρι και 9% από τον ΔΗΣΥ

Σύμφωνα με τον Alpha και τον εκλογολόγο κ. Παναγιώτου, τη μεγαλύτερη συσπείρωση σε σχέση πάντα με τις βουλευτικές εκλογές του 2016 φαίνεται να συγκέντρωσε η ΕΔΕΚ, ποσοστό που φτάνει στο 90% λόγω εισροών.

Συγκεκριμένα, φαίνεται πως ένα 9% των ψηφοφόρων του ΔΗΚΟ μετακινήθηκε προς την ΕΔΕΚ.

Ταυτόχρονα, η ΕΔΕΚ είχε εισροές της τάξης του 15-20% από Συμμαχία Πολιτών και Κίνημα Οικολόγων, καθώς και 3% από το ΑΚΕΛ, τηρουμένης της μάχης με το ΕΛΑΜ.

Το ΑΚΕΛ, με 89% συσπείρωση, είναι φανερά ο νικητής.

9% από ΔΗΣΥ, στο ΕΛΑΜ

Σ’ ότι αφορά στο ΕΛΑΜ, το οποίο είχε συσπείρωση πέραν του 80%, είχε εισροή 9% από τον ΔΗΣΥ, αλλά και εκροή 8% προς αυτό.

Ο κυβερνών ΔΗΣΥ είχε συσπείρωση της τάξης του 78-79%, με κυριότερη διαρροή προς το ΕΛΑΜ (9%), αλλά και 2-3% προς το ΑΚΕΛ, 3-4% στο ΔΗΚΟ και 3% προς ΔΗΠΑ.

9% από ΔΗΚΟ σε ΕΔΕΚ

Το ΔΗΚΟ παρουσίασε μικρή συσπείρωση (72%) τηρουμένου ότι ένα 9% πήγε στην ΕΔΕΚ, ενώ ένα 8% πήγε προς τη νεοσύστατη Δημοκρατική Παράταξη (ΔΗΠΑ).

Οι μεγάλοι χαμένοι των εκλογών, Συμμαχία Πολιτών και Κίνημα Οικολόγων, καθώς συγκέντρωσαν ποσοστά συσπείρωσης κάτω από 40%.

Από πού πήρε τις ψήφους η ΔΗΠΑ

Σ’ ότι αφορά τη συσπείρωση, η ΔΗΠΑ πήρε ένα 8% από το ΔΗΚΟ, 5-7% από τη Συμμαχία Πολιτών, γύρω στο 7% από τους πρώην απέχοντες, καθώς και 8% από νέους ή κοινοτικούς ψηφοφόρους.

Ταυτόχρονα, πήρε 3% από τον ΔΗΣΥ.

Τι λέει το SIGMA

Σύμφωνα με τον εκλογολόγο Νάσιο Ορεινό και το SIGMA, τη μεγαλύτερη συσπείρωση είχε το ΑΚΕΛ με 88%. Ακολουθεί η ΕΔΕΚ με 80% και ΔΗΣΥ-ΕΛΑΜ με 79%.

Το ΔΗΚΟ είχε 71% και η Συμμαχία και οι Οικολόγοι 56-57%.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ποσοστά εισροών από τους απέχοντες. Το ΑΚΕΛ πήρε 23% από όσους απείχαν το 2016, η ΕΔΕΚ 21%, ο ΔΗΣΥ 18%, το Κόμμα για τα Ζώα 11% το ΔΗΚΟ 10%.

15ceac31f415f3