Στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος συνέρχεται σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Χαραυγή», πέραν της ατζέντας, στη συνεδρίαση αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση και η γενική εικόνα της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να κάνει επισημάνσεις και συστάσεις προς τον κάθε Υπουργό ξεχωριστά, καλώντας τους να υπερασπιστούν τις κυβερνητικές πολιτικές.

Η συνεδρίαση του Υπουργικού έχει καθοριστεί για τις 10 και 30 το πρωί και αναμένεται να γίνει ενημέρωση για τις επιδιωκόμενες μεταρρυθμίσεις, όπως αυτή που αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και για τις πτυχές του επενδυτικού νόμου, λαμβάνοντας υπόψιν ότι δεν προχωρά η ιδέα της δημιουργίας Υφυπουργείου Ανάπτυξης.

Εξάλλου, στη συνεδρία δεν αποκλείεται να γίνει ενημέρωση και για το νομοσχέδιο που αφορά το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης που βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.

Επίσης, στην ατζέντα είναι η παραχώρηση κατ’ αποκοπήν επιδόματος στους γιατρούς ως κίνητρο για εργοδότηση στα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών, η αναθεώρηση των κριτηρίων για την επιλογή δικαιούχων μαθητών σε δωρεάν γεύματα, η εξαμηνιαία έκθεση δημοσιονομικής πολιτικής και η προσθήκη της αραβικής γλώσσας στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης.