Συστράτευση με Μαυρογιάννη για την προοδευτική αλλαγή

«Αν δεν σε στηρίζουν οι ρίζες σου, είσαι ξεριζωμένος και σε παίρνει ο άνεμος»

 

«Το χωριό μας, ο Αγρός, έχει την τιμή και τη χαρά να έχει ένα δικό του τέκνο υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας. Ανδρέα, σε ευχαριστούμε, είμαστε δίπλα σου». Με αυτά τα λόγια υποδοχής του Α. Μαυρογιάννη στη γενέτειρά του και με μια μαζική συγκέντρωση οι κάτοικοι της κοινότητας Αγρού έστειλαν ηχηρό μήνυμα στήριξης στην υποψηφιότητα του συγχωριανού και φίλου τους, Ανδρέα Μαυρογιάννη, το βράδυ του Σαββάτου.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, βαθιά συγκινημένος από τη θερμή υποδοχή των συγχωριανών του, ανέφερε πως βρισκόμενος στο αγαπημένο του χωριό, τον Αγρό, νιώθει ότι βρίσκεται στο σπίτι του. «Είμαστε εδώ, διότι αυτή τη στιγμή νιώθουμε ότι ο τόπος έχει απόλυτη ανάγκη να αλλάξουν τα πράγματα. Το προεδρικό αξίωμα για εμάς δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά αποτελεί το απαραίτητο εργαλείο για να πετύχουμε τους στόχους μας και το όραμά μας. Η έγνοια μας είναι οι άνθρωποι αυτού του τόπου και πιστεύουμε ότι μπορούμε, πρέπει και θα τους υπηρετήσουμε», υπογράμμισε.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης αναφέρθηκε στη σημαντική συνεισφορά των ορεινών περιοχών, όπως του Αγρού αλλά και ευρύτερα των κοινοτήτων της Πιτσιλλιάς, στην οικοδόμηση μίας εύρωστης οικονομίας. «Οι κοινότητές μας αποδεικνύουν τη σημασία που έχουν οι ιδέες και η καινοτομία στον πρωτογενή τομέα», τόνισε αναφερόμενος στο φημισμένο ροδόσταγμα του Αγρού και την προστιθέμενη αξία που δίνουν τα κυπριακά προϊόντα στην οικονομία της Κύπρου.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης επανέλαβε για άλλη μία φορά την αποφασιστικότητά του για επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με στόχο την εξεύρεση λύσης στη βάση της ΔΔΟ, με πολιτική ισότητα. «Με επιμονή, συνέπεια και αξιοπιστία μπορούμε να φτάσουμε σε ακτίνα συμφωνίας. Πρέπει ωστόσο να δράσουμε άμεσα, προτού ο οδοστρωτήρας της Τουρκίας δημιουργήσει νέα τετελεσμένα», σημείωσε. Κλείνοντας, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης τόνισε πως σε αυτή την τόσο κρίσιμη καμπή στην οποία βρισκόμαστε, καλούμε όλους όσοι αισθάνονται έντονο το χρέος απέναντι στον τόπο τους να συστρατευθούν μαζί μας για να πετύχουμε το στόχο της αλλαγής. «Αν δεν σε στηρίζουν οι ρίζες σου, είσαι ξεριζωμένος και σε παίρνει ο άνεμος», κατέληξε.

 

 

«Έχουμε ευθύνη απέναντι στον τόπο μας»
Την ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό σχολείο του Αγρού άνοιξαν με τις δικές τους ομιλίες ο κοινοτάρχης Αγρού, Αντώνης Τσολάκης και ο πρώην έπαρχος Λεμεσού, Κυριάκος Τσολάκης, οι οποίοι μίλησαν για τον άνθρωπο, φίλο και συγχωριανό τους Ανδρέα Μαυρογιάννη, εκφράζοντας τη στήριξή τους στην υποψηφιότητά του.
Εκ μέρους της οικογένειας Μαυρογιάννη απηύθυνε χαιρετισμό η κυρία Λουκία Τσιάρτα, η οποία επεσήμανε πως αυτή τη στιγμή ο λαός της Κύπρου βρίσκεται ενώπιον μίας ιστορικής ευθύνης.
«Έχουμε ευθύνη απέναντι στον τόπο μας. Γι’ αυτό και δεν ψηφίζουμε τον Ανδρέα επειδή είναι συγχωριανός μας, αλλά επειδή έχει τα περισσότερα προσόντα, έχει χέρια καθαρά και σκέψη καθαρή», σημείωσε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.