ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ: Καθυστερεί η εφαρμογή του Μνημονίου Συμφωνίας – «Βολές» προς ξενοδόχους

Η  Συντεχνία Ξενοδοχοϋπαλλήλων ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ με ανακοίνωσή της, εκφράζει την απογοήτευση και την λύπη της για “τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην εξεύρεση λύσης για εφαρμογή του Μνημονίου Συμφωνίας 2019-2022” στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία.


Σημειώνει ότι η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Μεσολαβητική Υπηρεσία του Υ.Ε.Κ.Α  «δυστυχώς δεν δείχνει σημάδια που να συνηγορούν ότι ενδεχομένως να υπάρχει φως στην σήραγγα».

«Η προσπάθεια ροκανίσματος του χρόνου είναι προσφιλής μέθοδος των ξενοδόχων που φέρουν και την κύρια ευθύνη για να αποπροσανατολίσουν και να αποδυναμώσουν τους εργαζόμενους ιδιαίτερα την περίοδο αυτή που υπάρχει συμπίεση και εντατικοποίηση της εργασίας αφού υπάρχει αυξημένη τουριστική κίνηση», προστίθεται.

Η ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ καλεί το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων να επισπεύσει την προσπάθεια για εξεύρεση λύσης για να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα στην Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Σε διαφορετική περίπτωση, σημειώνει, να προχωρήσει στην κήρυξη αδιεξόδου όπως προνοεί ο κώδικας Βιομηχανικών Σχέσεων.


Ως ΠΕΟ, καταλήγει η ανακοίνωση, “δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχτούμε άλλο ροκάνισμα του χρόνου και θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεση μας για διασφάλιση των δικαιωμάτων των  ξενοδοχοϋπαλλήλων”.

Η Συντεχνία καλεί όλους τους ξενοδοχοϋπάλληλους σε ενότητα και να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.