Συζήτησαν για γέφυρες συνεργασίας Μαυρογιάννης και ΕΔΕΚ

Συγκλίσεις και αποκλίσεις διαπιστώθηκαν κατά τη συνάντησή τους

 

Γόνιμη και εποικοδομητική χαρακτήρισε το εκλογικό επιτελείο του Α. Μαυρογιάννη τη χθεσινή συνάντηση του ανεξάρτητου υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας με την ηγεσία της ΕΔΕΚ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση τέθηκαν στο τραπέζι το σύνολο των κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν την κυπριακή κοινωνία, αλλά και οι προοπτικές συνεργασίας ενόψει των προεδρικών εκλογών.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μαυρογιάννης επεσήμανε ότι συζητήθηκαν μία σειρά από ζητήματα. Σε αρκετά εξ αυτών διαπιστώθηκε η ύπαρξη κοινού οράματος και κοινής προσέγγισης. Σε ορισμένα άλλα, πρόσθεσε, αποτυπώθηκαν κάποιες διαφοροποιήσεις, χωρίς να αποκλείεται μέσα από συζητήσεις και συναντήσεις να διαμορφωθούν ισχυρές γέφυρες συνεργασίας. Όπως ανέφερε ο κ. Μαυρογιάννης, «συμφωνούμε ότι μπορούμε να έχουμε κάποιες διαφοροποιήσεις με περιθώρια όμως περαιτέρω συζήτησης και θα έλεγα χωρίς να αποκλείεται, μέσα από τις συζητήσεις και τις συναντήσεις αυτές, να μπορούν να διαμορφωθούν ισχυρές γέφυρες συνεργασίας». Πρόσθεσε ότι η ΕΔΕΚ βρίσκεται σε μια διαδικασία συζητήσεων και διαβουλεύσεων, για τις οποίες ο ίδιος δείχνει απόλυτο σεβασμό, απόλυτη εκτίμηση και περιμένει να δει πώς θα διαμορφωθούν τα πράγματα. Εξέφρασε επίσης την ετοιμότητα των δύο πλευρών να είναι σε τακτική και συνεχή επαφή για την προώθηση αυτού που πιστεύουν ως κοινό όραμα για την προώθηση του καλού του τόπου μας.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ επιβεβαίωσε όσα λέχθηκαν από τον κ. Μαυρογιάννη, σημειώνοντας ότι καταγράφηκαν ουσιαστικές συγκλίσεις όπως επίσης και κάποιες αποκλίσεις ή και διαφοροποιήσεις. Εκτίμησε παράλληλα ότι υπάρχει δυνατότητα και περιθώριο περαιτέρω συζητήσεων, αν και εφόσον η απόφαση της ΕΔΕΚ είναι συμπόρευση στις επόμενες προεδρικές εκλογές με υποψήφιο τον Αντρέα Μαυρογιάννη, για να πετύχουμε ακριβώς όσο το δυνατόν μεγαλύτερες και πιο ουσιαστικές συγκλίσεις πάνω σε θέματα που αφορούν το λαό μας.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.