Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης στο Συμβούλιο της ΚΟΠΕΓεμάτη ήταν η ατζέντα της συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα μέσω τηλεδιάσκεψης. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στα χρονικά η συνεδρία έγινε με τη βοήθεια της τεχνολογίας, γεγονός που ενθουσίασε τους συμμετέχοντες.

Όσον αφορά στα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού στο βόλεϊ, που οδήγησαν σε διακοπή όλων των διοργανώσεων της Ομοσπονδίας. Έτσι, ανταλλάχθηκαν απόψεις ενόψει της Γενικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαΐου, με την τύχη των πρωταθλημάτων να είναι στα θέματα της ημερήσιας διάταξης. 


Παράλληλα, τέθηκαν επί τάπητος θέματα που αφορούν στη νέα αγωνιστική περίοδο και όπως αναφέρθηκε πολλά θα εξαρτηθούν από τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση για αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε και η συμμετοχή της Εθνικής Κύπρου στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2021. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κληρώθηκε στον 4ο όμιλο με αντίπαλους την Ισπανία, την Λετονία και την Μολδαβία. Οι έξι αγώνες (τρεις εντός έδρας και ισάριθμοι εκτός) είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν από τις 15 Αυγούστου μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, η διαφοροποίηση των δεδομένων λόγω κορονοϊού οδήγησε σε διαβουλεύσεις των εμπλεκόμενων Ομοσπονδιών με την CEV για να βρεθεί λύση. Τα δύο πιθανά σενάρια είναι όπως διεξαχθούν όλοι οι αγώνες του ομίλου είτε σε μία είτε σε δύο χώρες. Αρχές Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη για να συζητηθεί εξ νέου το θέμα.

Τέλος, κατά τη συνεδρία του Συμβουλίου της ΚΟΠΕ συζητήθηκαν θέματα που ηγέρθησαν από τους ομοσπονδιακούς προπονητές.