Συζήτηση για το μποϊκοτάρισμα των «βουλευτικών» στα κατεχόμενα

Η τ/κ κοινότητα αντιδρά κατά των επικείμενων «βουλευτικών εκλογών» και τείνει «όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν» προς μποϊκοτάρισμά τους, γράφει σήμερα πρωτοσέλιδα η Αβρούπα, ενώ ο πρόεδρος του ΚΚΔ, Τζεμάλ Όζγιγιτ κάλεσε όσους σκέφτονται να μποϊκοτάρουν τις «εκλογές» να στηρίξουν το κόμμα του.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Αβρούπα γράφει ότι από τη μια η επίδραση της παρέμβασης που προέβη η Άγκυρα στις «εκλογές» της ηγεσίας της κοινότητας που διεξήχθησαν τον Οκτώβριο του 2020 και από την άλλη η κρίση που βιώνεται με τη διάλυση της τουρκικής λίρας κατέστησαν εντελώς χωρίς νόημα τις «βουλευτικές εκλογές».

«Η τουρκοκυπριακή κοινότητα, που υπό κατοχή μετατράπηκε σε μειονότητα έναντι του μεταφερόμενου πληθυσμού, πιάνεται από το μποϊκοτάρισμα για να κάνει την φωνή της να ακουστεί στον κόσμο. Το γεγονός ότι η Άγκυρα κατέβηκε η ίδια στο πεδίο και με τον πληθυσμό που μετέφερε καθόρισε το αποτέλεσμα στις εκλογές της ηγεσίας της κοινότητας που διεξήχθησαν τον Οκτώβριο του 2020, εξαφάνισε εντελώς την πίστη της κοινότητας στις εκλογές. Η κοινότητά μας, που αντιλαμβάνεται ότι η βούληση βρίσκεται εντελώς στην Άγκυρα, απορρίπτει το να παίξει το παιχνίδι της καθεστηκυίας τάξης σε εκλογές μαριονέτα. Διάφοροι πατριώτες, ηγέτες γνώμης, καλλιτέχνες, ακαδημαϊκοί και προεξέχοντα άτομα από διαφορετικές επαγγελματικές ομάδες προερχόμενοι από διαφορετικά τμήματα της κοινότητας, απευθύνουν έκκληση για μποϊκοτάρισμα».

Σύμφωνα με την Αβρούπα, είναι πολύ μεγάλη η αντίδραση κατά της αντιπολίτευσης, η οποία ακόμα δεν μπόρεσε να κάνει έστω και μια αυτοκριτική σωστή στο θέμα της ήττας που έζησε τον Οκτώβριο του 2020 και δεν μπόρεσε να λάβει θέση έναντι της Άγκυρας. Το μποϊκοτάρισμα, προστίθεται, έγινε η πραγματική βούληση της κοινότητας έναντι του κόσμου και της Άγκυρας.

Ο πρόεδρος του ΚΚΔ, Τζεμάλ Όζγιγιτ απηύθυνε έκκληση σε όσους προτίθενται να μποϊκοτάρουν τις «εκλογές» στις 23 Ιανουαρίου 2022 λέγοντας ότι το ΚΚΔ «είναι έτοιμο να τους αγκαλιάσει».

Απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης χθες, ο κ. Όζγιγιτ ανέφερε ότι ως εκπαιδευτικός σέβεται αυτές τις απόψεις, όμως σε μέρη που υπάρχει αγώνας, η διεξαγωγή αγώνα είναι αναπόφευκτη.

«Αν λέτε να συνεχίσει όπως είναι το υφιστάμενο σύστημα, δεν έχω τίποτα να σας πω. Όμως, αν λέτε να το αλλάξουμε, θα αντιταχθούμε σε αυτό, αν θέλετε να έχετε λόγο σε αυτή την χώρα, ελάτε, το TDP είναι έτοιμο να σας αγκαλιάσει, να αγωνιστούμε μαζί», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.