Συζήτηση προϋπολογισμού της Cyta – Πυρά αντιπολίτευσης σε Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ

Αιχμές κατά των προσπάθειών του παρελθόντος για ιδιωτικοποίηση της Cyta από κυβέρνηση και ΔΗΣΥ, άφησαν σήμερα η Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, το ΑΚΕΛ και η ΔΗΠΑ, με αφορμή τη συζήτηση του προϋπολογισμού της Αρχής , η οποία καταγράφει κερδοφορία για το 2020 και 2021 με ποσά της τάξης των 70 εκ. ευρώ.

Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου διαβεβαίωσε ότι η Cyta θα παραμείνει στα χέρια και την ιδιοκτησία του Κύπριου πολίτη και δεν θα ξεπουληθεί όπως έγινε με άλλους οργανισμούς.

Εκείνοι οι που στο παρελθόν οραματίστηκαν είτε την πώληση είτε τη μετοχοποίηση είτε το ξεπούλημα της Cyta, λόγω οικονομικών προβλημάτων διαψεύδονται όπως είπε, κατηγορηματικά.

Ευτυχώς ακόμα υπάρχει η Cyta αφού οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση που χρονολογούνται από το 1993 δεν προχώρησαν, επειδή βρήκαν ανάχωμα την ίδια την κοινωνία και την πλειοψηφία των κομμάτων, τόνισε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άντρος Καυκαλιάς. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η συνεισφορά τα τελευταία 20 χρόνια στα δημόσια ταμία ήταν πέραν του ενός δις.

Ο Αλέκος Τρυφωνίδης μίλησε για αποτυχημένη προσπάθεια μερικών για ιδιωτικοποίηση της αρχής τηλεπικοινωνιών. Τόνισε ότι η τεράστια προσπάθεια των Διοικητικών συμβουλίων της Γενικής Διεύθυνσης και των εργαζομένων έδειξαν ότι η Αρχή μπορεί στον ανταγωνισμό να κερδοφορεί και να είναι δυνατή και ανταγωνιστική.

Από την πλευρά της η Βουλεύτρια του ΔΗΣΥ Σάββια Ορφανίδου απέφυγε να σχολιάσει κατά πόσον υπάρχει θέμα mea culpa στον ΔΗΣΥ για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης.

Κατά την ίδια, ο Οργανισμός γύρισε σελίδα την τελευταία 10ετία από την περίοδο της λεηλασίας με οικονομικά σκάνδαλα που οδηγήθηκαν στα δικαστήρια.

Ο Πρόεδρος της Αρχής Μιχάλης Ιωαννίδης ανέφερε ότι η cyta ανήκει σε όλους τους Κυπρίους και με αυτό ως γνώμονα προχωρεί στο μέλλον.

Όπως είπε , για το 2021 εκτιμάται ότι τα κέρδη θα ανέλθουν στα 75 εκ. ευρώ κάτι που θα αποτελεί την υψηλότερη κερδοφορία των τελευταίων 13 χρόνων. Η Κερδοφορία το 2020 ήταν 70 εκατομμύρια και από αυτά, σχεδόν 30 εκατομμύρια καταβλήθηκαν ως μέρισμα προς το κράτος.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy