Τ/Κ κόμματα: «Όχι στα προβοκάτσια στο Βαρώσι»
Τουρκοκυπριακά πολιτικά κινήματα αρνούνται τη συνάντηση στρογγυλής τραπέζης που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσιών περί νομικών, πολιτικών και οικονομικών αποφάσεων για την περίκλειστη πόλη των Βαρωσιών.

Συγκεκριμένα τα κινήματα Πρωτοβουλία για την Αμμόχωστο, Αριστερή Κίνηση, YKP, BKP, KTÖS, Basın-Sen, DEV-İŞ και το κίνημα Αγγίζω τη Ζωή , δηλώνουν ότι σύμφωνα με το άρθρο 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η περίκλειστη πόλη των Βαρωσιών δεν μπορεί να επικοιστεί παρά μόνο για τους κατοίκους της περιοχής και η περιοχή πρέπει να ανοίξει υπό την διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών.

Τα παραπάνω πολιτικά κόμματα, υπογράμμισαν πως το κοινό έδαφος για την ειρήνη, είναι το πλαίσιο της Ομοσπονδιακής Κύπρου, το οποίο έχει συζητηθεί από πολλές πτυχές στις διαπραγματεύσεις επί σειρά ετών και αποτελεί τη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Τόνισαν πως είναι αντίθετοι με τα βήματα που μπορούν να πυροδοτήσουν τη σύγκριση, καθώς οι πολιτικοί στόχοι για τα βήματα που σχεδιάζονται να ληφθούν στα Βαρώσια, όπως είπαν, θα δώσουν απαράδεκτα αποτελέσματα.