Τ/κ ΜΜΕ: Έτσι ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά στην Καντάρα (βίντεο)

Τη στιγμή που ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Καντάρας, δημοσιεύουν τα Τουρκοκυπριακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Όπως αναφέρουν παραθέτοντας και σχετικό βίντεο, η πυρκαγιά άρχισε από εσκαφέα ο οποίος τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων εξαπλώθηκε με γρήγορους ρυθμούς.

Κάηκαν 12.000 στρέμματα

Στο μεταξύ, για τις τελευταίες εξελίξεις, σε ανακοίνωση προέβη και η «προεδρία» η οποία ανάφερε ότι «ο κ. Τατάρ, ο Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι, ο πρωθυπουργός, ο υπουργός γεωργίας θα διενεργήσουν επιθεωρήσεις στη ζώνη πυρκαγιάς με ελικόπτερο».

Σύμφωνα με την «προεδρία», η πυρκαγιά έχει επηρεάσει μια περιοχή 18 χιλιομέτρων και θα χρειαστούν 600 χιλιάδες φυτά για την αποκατάσταση της περιοχής που επλήγη από τη φωτιά.

4252227871239469 Image

«Δυστυχώς, λόγω του ισχυρού ανέμου, μια έκταση 12 χιλιάδων στρεμμάτων έχει καεί. Ωστόσο, μας παρηγορεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει απώλεια ζωής. Η πολιτεία μας είναι εδώ με όλες τις διευκολύνσεις της και γίνονται όλα τα απαραίτητα», αναφέρει το σχετικό ανακοινωθέν.

Country Fire Place 28

Εν τω μεταξύ, σχετικά με την μεγάλη πυρκαγιά, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι δυνάμεις και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος του τουρκικού στρατού συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Βελτιωμένη η κατάσταση στο μέτωπο

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η γενική εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς στην κατεχόμενη Καντάρα είναι βελτιωμένη,

Με βάση την τελευταία πληροφόρηση που έχει η κυβέρνηση, η πυρκαγιά στα κατεχόμενα είναι σε αρκετά μεγάλο βαθμό υπό πλήρη έλεγχο, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ η Αναπληρώτρια κυβερνητική Εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισσινού.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση εξέφρασε την ευχή να κατασβεστεί η φωτιά το συντομότερο δυνατόν και όπως ανέφερε η Δημοκρατία είναι πάντοτε πρόθυμη να βοηθήσει για την αντιμετώπιση πυρκαγιών στις κατεχόμενες περιοχές όπως αντιμετωπίζονται πυρκαγιές και στις περιοχές που ασκεί έλεγχο.

Γνωστοποίησε ότι τα πτητικά μέσα που αφίχθηκαν από το Ισραήλ στην Κύπρο θα αρχίσουν να επιχειρούν για κατάσβεση της φωτιάς στις δύο το απόγευμα.

Διευθυντής Τμήματος Δασών: Τις επόμενες ώρες αναμένεται να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά στα κατεχόμενα και είναι δικαιολογημένη η αισιοδοξία των Τουρκοκυπρίων ότι αυτό θα είναι εφικτό δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Διευθυντής του τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση εξήγησε ότι η βόρεια-βορειοδυτική κατεύθυνση του ανέμου συντείνει στη μη επέκταση της πυρκαγιάς, ενώ σημείωσε ότι από νωρίς το πρωί τέθηκε υπό έλεγχο το ανατολικό μέτωπο της φωτιάς, η οποία περιορίστηκε στο δυτικό μέτωπο προς την κοινότητα Ακανθούς.

Οι περιοχές στις οποίες εστιάζουν πλέον όπως είπε, για κατάσβεση ενεργών εστιών είναι στη βόρεια πλευρά της οροσειράς του πενταδακτύλου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy