Τ/κ ΜΜΕ: Οι στόχοι του Φαίζ Σουτζούογλου για τις πρώτες 100 ημέρες «διακυβέρνησης»

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Η «Γιενί Ντουζέν» σε σημερινό της δημοσίευμα αναφέρεται στον οδικό χάρτη της νέας «κυβέρνησης» του Φαίζ Σουτζούογλου για τις πρώτες 100 ημέρες «διακυβέρνησης».

Σύμφωνα με τον κατάλογο προτεραιοτήτων-στόχων που δημοσιεύει ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος, Τζενκ Μουτλούγιακαλι στη στήλη του, στις προτεραιότητες της «κυβέρνησης» Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) – Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΚ) – Κόμματος Αναγέννησης (ΚΑ) συμπεριλαμβάνεται σειρά μέτρων, πρωτοβουλιών και μεταρρυθμίσεων πολιτικές και οικονομικές.

Η «κυβέρνηση» Σουτζούογλου εντός των επόμενων 100 ημερών καλείται να ετοιμάσει νέους «νόμους» για σειρά ζητημάτων όπως η μεταρρύθμιση της «τοπικήςαυτοδιοίκησης», ο νέος «νόμος πληροφορικής και Τύπου», η νέα οργανωμένη βιομηχανική ζώνη, ο νέος «νόμος περί τόκων», η τροποποίηση «νόμου περί απαλλοτριώσεων», η θέσπιση «νομικού» πλαισίου για την ενεργειακή απόδοση, η εναρμόνιση του πλαισίου για τις συντεχνίες και της εργασίας με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, η ολοκλήρωση του νέου «νόμου περί τυχερών παιχνιδιών» και ρυθμίσεις για τις τράπεζες που λειτουργούν στα κατεχόμενα.

Στο μέτωπο της οικονομίας, η «κυβέρνηση» θα προχωρήσει σε ρύθμιση ή και αναβάθμιση διαφόρων τομέων και θεμάτων, όπως των υπερωριών, των «άδειων παραμονής», του ελέγχου οχημάτων, της «αρχής ηλεκτρισμού», του Συνεργατισμού, των κρυπτονομισμάτων, της αγοράς ακινήτων, του «κτηματολογίου».

Ακόμη, η «κυβέρνηση» θα επιχειρήσει να επιβάλει μείωση της τάξης του 20% στους μισθούς στο “δημόσιο”, που υπερβαίνουν τις 20 χιλιάδες λίρες Τουρκίας και να παρέχει διευκολύνσεις στο ενεργειακό πεδίο σε διάφορους παραγωγικούς κλάδους.

Ο κ. Μουτλούγιακαλι αναφέρει ότι τα δυο μικρότερα κόμματα που συμμετάσχουν στην «κυβέρνηση» Σουτζούογλου έθεσαν τους προαναφερόμενους στόχους ως προϋπόθεση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στο νέο «κυβερνητικό» σχήμα.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.