Τ/κ περιουσίες: 28 από τους 106 πήραν αποφάσεις είτε για τους ίδιους, είτε για μέλη των οικογενειών τους

Παραδόθηκε χθες στη Βουλή ο κατάλογος των μελών των συμβουλευτικών επιτροπών που είναι αρμόδιες για τη διαχείριση των τ/κ περιουσιών, αλλά και των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τ/κ Περιουσιών που κατέχουν οι ίδιοι ή συγγενείς τους μέχρι δευτέρου βαθμού (σύζυγος, παιδιά, γονείς, αδέλφια) που διαχειρίζονται ή κατέχουν τ/κ περιουσία, είτε προσωπικά είτε ως μέτοχοι εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Χαραυγής», 16 από τους 64 υπαλλήλους της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τ/κ Περιουσιών κατέχουν οι ίδιοι ή μέλη των οικογενειών τους τ/κ περιουσία. Μάλιστα, σε μια περίπτωση υπάλληλος της υπηρεσίας στην επαρχία Πάφου κατέχει πέραν των 500 σκαλών χωράφια.

Σε ό,τι αφορά τα μέλη των Συμβουλευτικών Επιτροπών και των Ειδικών Επιτροπών, τ/κ περιουσία κατέχουν οι 12 από τους 42. Κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι μεμπτές καθώς ήταν στην κατοχή της οικογένειας πολλά χρόνια πριν το μέλος συμμετάσχει στη διαχείριση τ/κ περιουσιών.

Ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις που φαίνονται περίεργες, αφού δηλώνεται ότι στην κατοχή τους υπάρχει ένα τεμάχιο χωρίς να προσδιορίζεται η έκτασή του.

Τη μεθεπόμενη βδομάδα αναμένεται ότι θα κληθούν στην Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής για το συγκεκριμένο θέμα ο Γενικός Ελεγκτής και η Νομική Υπηρεσία. Σημειώνεται επίσης πως δεν σημαίνει ότι η κατοχή τ/κ περιουσίας είναι παρανομία, αλλά πέραν του νόμιμου υπάρχει και το ηθικό κομμάτι.

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αλλαγής των κριτηρίων και η ένταξη μετρήσιμων κριτηρίων.

Για το φαγοπότι με τα τ/κ διαβάστε αύριο Κυριακή το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Χ».

Γιάννης Κακαρής

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy