Διαχείριση Τ/κ περιουσιών: Τρεις παράλληλες έρευνες από την Ελεγκτική Υπηρεσία

«Η κυπριακή κοινωνία δεν πρέπει να εκπλήσσεται, εντοπίζονται αναφορές της Ελεγκτικής Υπηρεσίας από το 2003»

Τρεις παράλληλες έρευνες για τη χρήση Τ/κ περιουσιών είναι σε εξέλιξη από την Ελεγκτική Υπηρεσία, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος της, Μάριος Πετρίδης.

Όπως ανέφερε, η μια έρευνα αφορά 17 περιπτώσεις επαγγελματικών υποστατικών στην Πάφο,ενώ η δεύτερη αφορά τα εμπορικά και επαγγελματικά υποστατικά. Πρόκειται για έρευνα που ξεκίνησε από το 2021 και στο πλαίσιο της εξετάζονται ο τρόπος χρήσης της περιουσίας, τα ενοίκια και οι διαδικασίες στη λήξη των συμβάσεων χρήσης.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη, οι δύο αυτές έρευνες θα δημοσιοποιηθούν τον Νοέμβρη ή τον Δεκέμβρη ταυτόχρονα.

Πρόσθεσε ότι η τρίτη έρευνα αφορά το κατά πόσον διαπιστώνεται σύγκρουση συμφέροντος των υπαλλήλων και μελών των ειδικών επιτροπών στην Υπηρεσία διαχείρισης τ/κ περιουσιών.

Η κυπριακή κοινωνία δεν πρέπει να εκπλήττεται και να κάνει ότι δεν γνώριζε το πρόβλημα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Πετρίδης, καθώς από το 2003 εντοπίζονται αναφορές της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σχετικά με αυτό.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, η Ελεγκτική Υπηρεσία προχώρησε σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, κάνοντας λόγο για «πάρτι» με τις Τουρκοκυπριακές περιουσίες. Παρέθεσε μάλιστα παραδείγματα από την Έκθεση που δημοσίευσε το 2015.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.