Τ/κ Τύπος: «Ο ΓΓ του ΟΗΕ είναι έτοιμος να παραμείνει στην Γενεύη περισσότερες ημέρες»

Διμερείς συναντήσεις με τους δύο ηγέτες θα έχει την πρώτη μέρα της άτυπης πενταμερούς συνάντησης στην Γενεύη μεταξύ 27 και 29 Απριλίου, ο ΓΓ του ΟΗΕ, σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ.

Επικαλούμενα δημοσίευμα του τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων», τ/κ ΜΜΕ γράφουν ότι η ΕΕ δεν θα συμμετάσχει στην άτυπη συνάντηση αλλά θα υπάρχει εκπρόσωπός της στην Γενεύη.

Την δεύτερη μέρα της άτυπης συνάντησης, στις 28 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με όλα τα μέρη αλλά και διμερείς συναντήσεις του ΓΓ χωριστά με τις πλευρές που συμμετέχουν στην άτυπη πενταμερή. Συνάντηση και των πέντε μερών με τον Αντόνιο Γκουτέρες θα γίνει και την τρίτη μέρα, 29 Απριλίου και αναμένεται – όπως αναφέρεται – μια συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ με τους δύο ηγέτες.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τ/κ ΜΜΕ, σε περίπτωση που οι συναντήσεις είναι εποικοδομητικές, ο ΓΓ είναι έτοιμος να παραμείνει στην Γενεύη περισσότερο και υπάρχει η πιθανότητα η τριμερής άτυπη συνάντηση να επιμηκυνθεί.

Με την ολοκλήρωσή της, προστίθεται, ο κ. Γκουτέρες αναμένεται να προβεί σε μια κοινή ανακοίνωση.

Αναφέρεται επίσης ότι η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο των καλών υπηρεσιών του ΓΓ υπό την δική του προεδρία και αναμένεται να ακούσει τις πλευρές και να ζητήσει από αυτές να δώσουν διευκρινίσεις για την στάση τους.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.