Τ/κ Τύπος – Οζερσάι «εάν ανοίξουμε τα Βαρώσια χωρίς προετοιμασία, τότε θα φάμε το κεφάλι μας».

Η συνεχιζόμενη πτώση της τουρκικής λίρας που λιώνει – όπως γράφει ο τ/κ Τύπος – όπως επίσης οι αντιδράσεις των οργανωμένων «δημοσίων υπαλλήλων» για τις μαζικές προσλήψεις εκτάκτων ενόψει των «προεδρικών εκλογών» του Οκτωβρίου και η παραίτηση του Χουσείν Οζγκιουργκιούν, «βουλευτή» του ΚΕΕ και πρώην «πρωθυπουργού» και «υπουργού», είναι τα κύρια θέματα στις τ/κ εφημερίδες σήμερα. Η αποστολή του Ορούτς Ρέις στην ανατολική Μεσόγειο δεν αναφέρεται σε όλα τα πρωτοσέλιδα.

Η «Αβρούπα» (Ευρώπη) με τίτλο «Ο Οζγκιουργκιούν παραιτήθηκε από τη βουλή» γράφει ότι ο Οζγκιουργκιούν που εδώ και καιρό ζει στο εξωτερικό μετά την άρση της «ασυλίας» του και την απόφαση να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη για κατάχρηση και διαφθορά, ενημέρωσε χθες μέσω των ΜΚΔ ότι παραιτείται. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην εκδήλωση διαμαρτυρίας της συντεχνίας των «δημοσίων υπαλλήλων» (KTAMS) μπροστά από το «πρωθυπουργικό» γραφείο για τις τελευταίες προσλήψεις εκτάκτων στο «δημόσιο». Αλλού αναφέρει ότι 8 κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν χθες στα κατεχόμενα.

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Καίει» γράφει ότι η τουρκική λίρα κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ χθες έναντι των ξένων νομισμάτων και το νόμισμα μιας εκ των φτωχών χωρών, της Παπούα – Νέα Γουινέα, έχει περισσότερη αξία από την ΤΛ. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το Ορούτς Ρέις έπιασε δουλειά στην ανατολική Μεσόγειο, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας, σκορπώντας πανικό σε Ελλάδα και Ε/κ, όπως γράφει. Αλλού αναφέρεται σε συνέντευξη του Κουντρέτ Οζερσάι στο κανάλι Κίπρις όπου δήλωσε πως «εάν ανοίξουμε τα Βαρώσια χωρίς προετοιμασία, τότε θα φάμε το κεφάλι μας».

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Πληγώνεται η συνείδηση (και το ηθικό) του δημοσίου», αφιερώνει σχεδόν ολόκληρο το πρωτοσέλιδο στην χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας της KTAMS αλλά και τις αντιδράσεις κομμάτων και επιχειρηματιών για τις προσλήψεις που έγιναν στο «δημόσιο» ενόψει «προεδρικών εκλογών». Στο άλλο θέμα αναφέρεται στην παραίτηση του Χουσείν Οζγιουργκιούν από τη «βουλή».