Τ/κ Τύπος: Τραγικός θάνατος 21χρονης – Δηλητηριάστηκε στην προσπάθεια της να ζεσταθεί

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Η αναμονή για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία αναμένονται σήμερα σε παράνομο αεροδρόμιο στο κατεχόμενο Λευκόνοικο, οι προειδοποιήσεις για μη υλοποίηση του νέου πολεοδομικού σχεδίου, η απόφαση των καταστηματαρχών στην κατεχόμενη Λευκωσία να αναγράφονται οι τιμές των προϊόντων τους σε ευρώ αντί σε τουρκικές λίρες αλλά και ο τραγικός θάνατος 21χρονης από δηλητηρίαση είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Μην σιωπάς! Αν σιωπήσεις θα χαθείς» αναφέρεται στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που αναμένονται σήμερα στα κατεχόμενα από την Τουρκία με τον αρθρογράφο να διερωτάται που θα οδηγήσει η κατάσταση αφού δεν υπάρχουν αντιδράσεις με τη στάση της Τουρκίας. Γράφει ακόμα ότι φτάνουν σήμερα σε παράνομο αεροδρόμιο τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη ενώ δημοσιεύονται και φωτογραφίες. Προβάλλει και δηλώσεις του Τ/κ επιχειρηματία Ασίλ Ναδίρ σχετικά με τη συμφωνία ψευδοκράτους και Τουρκίας για τη δημιουργία παράνομου αεροδρομίου για τη επανδρωμένα αεροσκάφη στο κατεχόμενο Λευκόνοικο.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Έτοιμη να κάνουν ένα μεγάλο λάθος» αναφέρεται στις προειδοποιήσεις οικολογικών οργανώσεων σχετικά με την εφαρμογή του πολεοδομικού σχεδίου Τρικώμου – Αμμοχώστου και τις επιπτώσεις τόσο τις κοινωνικές όσο και τις περιβαλλοντικές. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι σε σκουπιδότοπο μετατράπηκε η βιομηχανική περιοχή στην κατεχόμενη Λευκωσία. Αναδημοσιεύει και δημοσιεύματα από τον ε/κ Τύπο σχετικά με τα ενεργειακά σχέδια της Κυπριακής Δημοκρατίας .

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Αυτός ο λαός δεν θα δεχτεί να είναι αιχμάλωτος του πολιτικού αποκλεισμού» προβάλλει συνέντευξη του «δημάρχου» κατεχόμενης Λευκωσίας Μεχμέτ Χαρματζί, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις επικείμενες παράνομες εκλογές. Αναφορά γίνεται στην νέα υπόθεση κακοποίησης και χρήσης βίας εναντίον γυναίκας, γιατί άργησε να επιστρέψει σπίτι μετά τη δουλειά. Η εφημερίδα προβάλλει συνέντευξη Τ/κ επιχειρηματία.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Το παζάρι στράφηκε στο Ευρώ, παραπονέθηκε ο πολίτης» γράφει ότι οι καταστηματάρχες σε περιοχή στην κατεχόμενη Λευκωσία αποφάσισαν να αναγράφουν τις τιμές των προϊόντων τους σε ευρώ αντί σε τουρκικές λίρες ενώ τα πρόστιμα λόγω μη εφαρμογής του «νόμου» περί τιμών προκάλεσαν αντιδράσεις. Αλλού αναφέρεται στον θάνατο 21χρονης αλλοδαπής, η οποία στην προσπάθεια τη να ζεσταθεί με τη χρήση κάρβουνων δηλητηριάστηκε. Η εφημερίδα προβάλλει ακόμα στοιχεία για τις «προεδρικές εκλογές» από το 1985 σύμφωνα με τα οποία αυξήθηκε ο αριθμός των ψηφοφόρων αλλά μειώθηκε η συμμετοχή.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Τα μάτια είναι στραμμένα στο μη επανδρωμένα αεροσκάφη» προβάλλει δηλώσεις συνταξιούχων αξιωματικών του στρατού σχετικά με το θέμα της δημιουργίας παράνομου αεροδρομίου στο κατεχόμενο Λευκόνοικο για μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Γράφει ακόμα ότι από ασφυξία λόγω έλλειψης οξυγόνου έχασε τη ζωή της 21χρονη, αφού η χρήση κάρβουνων για το άναμμα φωτιάς προκάλεσε τη δηλητηρίαση της. Προβάλλει ακόμα στοιχεία σχετικά με τη χρήση κινητής και σταθερής τηλεφωνίας στα κατεχόμενα.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.