Τ/κ Τύπος: Τράπεζα απέσπασε 150 εκατομμύρια Τουρκικές Λίρες – Η «Κεντρική Τράπεζα» εκλεινε τα μάτια

Ποικίλα τα θέματα στα σημερινά πρωτοσέλιδα των τουρκοκυπριακών εφημερίδων με αναφορές στη λειψυδρία και στη μηδαμινή στάθμη νερού σε φράγματα λόγω και της μη μεταφοράς νερού από την Τουρκία, στην ανησυχία των ειδικών για τα αυξημένα περιστατικά καρδιολογικών προβλημάτων, αλλά και στο νέο σκάνδαλο που ξέσπασε μετά από καταγγελίες Τ/κ επιχειρηματία εναντίον τράπεζας για απόσπαση 150 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών.

Η εφημερίδα «Αβρούπα» (Ευρώπη), με τίτλο «Ψάχνει τα 150 εκατομμύρια» αναφέρεται σε νέο σκάνδαλο που ξέσπασε μετά από κατηγορίες του Τ/κ επιχειρηματία Μερίτς Ερουλκού εναντίον τράπεζας στα κατεχόμενα για ψευδείς παραστάσεις με τις οποίες κατάφερε να αποσπάσει 150 εκατομμύρια τουρκικές λίρες ενώ η «κεντρική τράπεζα» «έκλεισε τα μάτια». Γράφει ακόμα ότι την Κυριακή εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα δύο περιστατικά με κορωνοϊό και στις ελεύθερες περιοχές εννέα. Αναφέρεται ακόμα στην απόφαση του «υπουργείου υγείας» όπως οι Τουρκοκύπριοι που επιστρέφουν στα κατεχόμενα από τη Βρετανία δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα 7 ημερών.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Ενεργοποιούνται οι τοπικοί υδάτινοι πόροι» γράφει ότι λόγω της μη μεταφοράς νερού από την Τουρκία, μετά και το πρόβλημα σε αγωγό και την καθυστέρηση στην επιδιόρθωσή του, οι «αρχές» πρέπει να βρουν τρόπο να χρησιμοποιήσουν υδάτινους πόρους ώστε να βρεθεί νερό αφού η στάθμη του νερού στους φράκτες έχει μειωθεί σημαντικά. Αναφορά γίνεται και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί χαρουπιών λόγω της μη ζήτησης και πώλησης της σοδειάς τους. Γράφει ακόμα ότι η «αστυνομία» ψάχνει δύο άτομα ως ύποπτους για υπόθεση διάρρηξης και ληστείας ενός γιοτ, ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο στο κατεχόμενο λιμάνι της Κερύνειας.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Σε 7 μήνες, 1179 αγγειογραφήματα, 7 θάνατοι» δημοσιεύει στοιχεία από το «κρατικό νοσοκομείο» σύμφωνα με τα οποία αυξάνονται τα περιστατικά με καρδιολογικά προβλήματα, ενώ με δηλώσεις τους στην εφημερίδα γιατροί εκφράζουν την ανησυχία τους για την αύξηση των περιστατικών. Αλλού γράφει ότι σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ο «υπουργός εργασίας» Φαίζ Σουτζιούογλου αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση στον ιδιωτικό τομέα, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι πέραν των 95 επιχειρήσεων έβαλαν λουκέτο μετά τον κατ¨οίκον περιορισμό λόγω πανδημίας ενώ πέραν των 4 χιλιάδων ατόμων απολύθηκαν από τις δουλειές τους. Αναφέρει ακόμα ότι η «συντεχνία δημοσίων υπαλλήλων» ΚΤΑΜΣ διοργανώνει σήμερα έξω από το «πρωθυπουργικό κτήριο» εκδήλωση διαμαρτυρίας για τις προσλήψεις στον «δημόσιο τομέα» λόγω «εκλογών».