Τ/Κυπριακά κομματα μποϊκοτάρουν Ερντογάν και την προσφώνηση της «βουλής»

Έλα στο Google News

Αποφάσισε το ΚΚΔ και αναμένεται σχετική απόφαση και από το ΡΤΚ

 

Τη μη συμμετοχή του στη συνεδρία της «βουλής» την οποία θα προσφωνήσει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στις 20 Ιουλίου αποφάσισε το αντιπολιτευόμενο ΚΚΔ με απόφαση που έλαβε το βράδυ της Τετάρτης στα κομματικά του όργανα.
Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Αβρούπα αναφέρει ότι το ΚΚΔ αιτιολογώντας την απόφασή του ανέφερε ότι αυτό είναι το «αναπόφευκτο αποτέλεσμα» της επιθυμίας, ειδικά τα τελευταία χρόνια, να επικρατήσει η νοοτροπία του «κάποιος διατάζει – κάποιος δηλώνει υποταγή» στις σχέσεις με την Τουρκία αντί μιας σχέσης μεταξύ ίσων στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού.
Για το ίδιο θέμα αναμενόταν να πάρει απόφαση ψες και το ΡΤΚ. Ο γ.γ. του κόμματος, Ερντογάν Σοράκιν δήλωσε ότι προχθές αξιολογήθηκε στα αρμόδια όργανα του κόμματος το ζήτημα, λέγοντας ότι το κομματικό συμβούλιο θα αποφασίσει κατά πόσο το κόμμα θα παρευρίσκεται στη συνεδρία της «βουλής».
Στο μεταξύ, ο «υπουργός οικονομίας και ενέργειας» και «αναπληρωτής πρωθυπουργός», Ερχάν Αρικλί προειδοποίησε ειδικά τα κόμματα ΚΚΔ και ΡΤΚ ως εξής: «Υποχρεούστε να επιδείξετε την ευγένεια, την αρετή να τον ακούσετε», είπε.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.