Τα 10χρονά του γιορτάζει το «Ευαγόρειο» Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ίδρυση του «Ευαγόρειου» Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας, που λειτουργεί ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου στη Λεμεσό και το οποίο οργανώνει την ερχόμενη Παρασκευή φιλανθρωπική εκδήλωση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το «Ευαγόρειο» αποτελεί εξειδικευμένο Κέντρο όπου προσφέρεται ημερήσια φροντίδα σε ασθενείς με καρκίνο που χρειάζονται ανακουφιστική φροντίδα, από διεπιστημονική ομάδα που απαρτίζεται από ιατρό, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό. Ψυχολογική και κοινωνική στήριξη επίσης παρέχεται στην οικογένεια του ασθενή που διανύει μαζί του αυτό το δύσκολο ταξίδι.

Στο Κέντρο λειτουργούν έξι κλίνες για ημερήσια νοσηλεία καθώς και χώρος φυσιοθεραπείας, αίθουσα για ψυχολογική στήριξη και άλλοι υποστηρικτικοί χώροι, ενώ στο οίκημα στεγάζεται και η υπηρεσία «Κατ΄ Οίκον Νοσηλευτικής Φροντίδας», που εξυπηρετεί ασθενείς σε όλη την επαρχία της Λεμεσού.

Με την ευκαιρία των δέκα χρόνων λειτουργίας του, το  «Ευαγορείο» οργανώνει, την ερχόμενη Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, φιλανθρωπική εκδήλωση για να τιμηθούν τα άτομα, οι εταιρείες και οι οργανισμοί  που με ευαισθησία και ανιδιοτέλεια προσέφεραν ουσιαστική και πρακτική στήριξη για τον Σύνδεσμο στην επαρχία της Λεμεσού.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά ο συνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος και οι τραγουδιστές Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Μαρία Θεοδότου και Στέλιος Κωνσταντάς.

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με βάση το υγειονομικό διάταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας από τη νόσο COVID-19 και ως εκ τούτου, είναι απαραίτητη η προσκόμιση Safepass.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.