Η καταμέτρηση του Παγκύπριου δημοψηφίσματος ολοκληρώθηκε, με τι ΝΑΙ να επικρατεί με ποσοστό 78,96% έναντι του ΟΧΙ (16,69%). Η ΠΣΕΜ διεξήγαγε το δημοψήφισμα, ούτως ώστε να αποφασίσουν οι μαθητές το επόμενο βήμα όσον αφορά τις εξετάσεις ανά τετράμηνο και εάν επιθυμούν τη λήψη περισσότερων μέτρων για την αποτροπή τους.

Ανακοίνωση ΠΣΕΜ:

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες μαθητές που συμμετείχαν στο δημοψήφισμα. Οι μαθητές με ωριμότητα συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας στέλνοντας το μήνυμα ότι οι μαθητές έχουν άποψη και οφείλουν οι αρμόδιοι να τους λαμβάνουν σοβαρά υπόψη. Παρά τις προσπάθειες διευθύνσεων και οργανωμένων συνόλων να σαμποτάρουν το δημοψήφισμα μας, η εκλογική διαδικασία έγινε κανονικά στα 52 από τα 55 σχολεία. Στα τρία σχολεία λόγω των πιο πάνω ενεργειών διευθύνσεων και άλλων φορέων δεν έγινε δυνατή η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, κάτι που δεν αναιρεί όμως το τελικό αποτέλεσμα το οποίο είναι ξεκάθαρο και καθολικό.

Συνολικά ψήφισαν 17775 μαθητές

 

 

 

Ως Γραμματεία της ΠΣΕΜ οφείλουμε να υλοποιήσουμε την ισχυρή εντολή που λάβαμε από την συντριπτική πλειοψηφία της βάσης των μαθητών. Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινώσουμε τον τρόπο υλοποίησης της απόφασης του δημοψηφίσματος.