Τα αυξημένα έσοδα να επιστραφούν στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις

Στεφάνου: Το ΑΚΕΛ έχει συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά η κυβέρνηση κωφεύει

 

 

«Το κράτος έχει εισπράξει τους πρώτους επτά μήνες του 2022, λόγω της ακρίβειας, επιπρόσθετα έσοδα 850 εκ. ευρώ και μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να ξεπεράσουμε το 1 δις», επεσήμανε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, υποδεικνύοντας ότι «αυτά είναι χρήματα που βγαίνουν από τις τσέπες των φορολογούμενων και πρέπει να επιστραφούν στους πολίτες».

Σε σχετική δήλωσή του, στα πλαίσια περιοδείας αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ σε εργοτάξια της Λεμεσού, όπου έγιναν συναντήσεις τόσο με στελέχη των εταιρειών όσο και με τους εργαζόμενους, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ έχει συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά δυστυχώς «η κυβέρνηση κωφεύει και παραμένει αναίσθητη μπροστά στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος αλλά και η Κυπριακή Δημοκρατία».

Αναφερόμενος στις χθεσινές επισκέψεις σε δύο τουλάχιστο μεγάλα εργοτάξια, ο Γ.Γ. επεσήμανε ότι βασικό ενδιαφέρον είναι να διαπιστωθεί τι γίνεται με το κυπριακό επιχειρείν, με τις κυπριακές εταιρείες στην κατασκευαστική βιομηχανία, που είναι πάρα πολύ σημαντική για την κυπριακή οικονομία. «Στηρίζουμε το επιχειρείν ακριβώς για να έχουμε μια ισχυρή οικονομία, η οποία να προσφέρει ποιοτικές σχέσεις εργασίας στους εργαζόμενους και την ίδια ώρα με την ισχυρή οικονομία να στηρίξουμε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τονίζοντας ότι είναι μια δύσκολη περίοδος για το επιχειρείν, έχοντας υπόψη τη μεγάλη αύξηση στις τιμές βασικών πρώτων υλών που επηρεάζει την όλη κατασκευαστική δραστηριότητα, ο Στέφανος Στέφανου επεσήμανε ότι μια δεύτερη πτυχή είναι αυτή των εργαζομένων, που είναι εξαιρετικής σημασίας για το ΑΚΕΛ, γιατί «εμείς θέλουμε να έχουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς για να μπορούν να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής».

Υποδεικνύοντας ότι τα νοικοκυριά μαζί με τις επιχειρήσεις δέχονται πολύ μεγάλη πίεση εξαιτίας της ακρίβειας κι αυτό επιβεβαιώθηκε και μέσα από τις επαφές και τις συζητήσεις που έγιναν με τους εργαζόμενους, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ τόνισε την ανάγκη να ληφθούν άμεσα, «στοχευμένα αλλά και οριζόντια μέτρα για να ανακουφίσουμε στο βαθμό του δυνατού τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τα νοικοκυριά».

Πρωτοβουλίες ΑΚΕΛ
Εκείνο που χρειάζεται να γίνει είναι πολύ απλό, όπως τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, υποδεικνύοντας ότι «η κυβέρνηση πρέπει να υπογράψει και να εφαρμόσει τους νόμους που ψήφισε η Βουλή μετά από πρωτοβουλίες του ΑΚΕΛ για μείωση του ΦΠΑ στον ηλεκτρισμό για τερματισμό της διπλής φορολογίας στα καύσιμα, για να τερματίσουμε τη φορολογία επί των ρύπων που δυστυχώς πληρώνουμε πολλά εκατομμύρια εξαιτίας της ανικανότητας της κυβέρνησης να λύσει το πρόβλημα με την ηλεκτροπαραγωγή».
Αυτά, όπως τόνισε ο Στέφανος Στεφάνου, είναι συγκεκριμένα βήματα για να αποφορτίσουμε σε σημαντικό βαθμό την κοινωνία, αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση…

 

Χρήστος Χαραλάμπους

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.