Τα διαβατήρια που παραχώρησαν τα δικηγορικά γραφεία που ανήκουν σε νυν και πρώην μέλη του Υπουργικού

Εκατοντάδες πολιτογραφήσεις έχουν κατατεθεί από δικηγορικά γραφεία που ανήκουν σε νυν και πρώην μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ή συγγενικά τους πρόσωπα, σύμφωνα με στοιχεία που αναφέρθηκαν στην Επιτροπή Ελέγχου από το ΑΚΕΛ.

Διαβάστε επίσης: Γενικός Ελεγκτής: Καταγγέλλει ΥΠΟΙΚ και Έφορο Φορολογίας στην ΕΕ για τον μειωμένο ΦΠΑ στην πρώτη κατοικία

Σύμφωνα με τον βουλευτή του κόμματος, Χρίστο Χριστοφίδη, «με βάση στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας 353 αιτήσεις για πολιτογραφήσεις έχουν κατατεθεί από δικηγορικά γραφεία που ανήκουν σε νυν και πρώην μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ή σε συγγενικά τους πρόσωπα 1ου βαθμού».

Συγκεκριμένα:

1. Δικηγορικό γραφείο Νίκος Χρ. Αναστασιάδης και συνέταιροι υπέβαλε 57 αιτήσεις.

2. Δικηγορικό γραφείο Κούσιος, Κορφιώτης, Παπαχαραλάμπους Δ.Ε.Π.Ε. υπέβαλε 7 αιτήσεις.

3. Νομικός οίκος Harneys (Αριστοδήμου, Λοιζίδης, Γιολίτης Δ.Ε.Π.Ε.) υπέβαλε 7 αιτήσεις. Το γραφείο αυτό συνδέεται με την πρώην Υπουργό Έμιλυ Γιολίτη.

4. Δικηγορικό γραφείο Αντρέας Δημητριάδης και ΣΙΑ Δ.Ε.Π.Ε. υπέβαλε 272 αιτήσεις. Το γραφείο ανήκει σε συγγενείς 1ου βαθμού του τέως Υπουργού Μάριου Δημητριάδη.

5. Δικηγορικό γραφείο LLPO Law Firm υπέβαλε 10 αιτήσεις. Ο τέως Υπουργός και νυν βοηθός Εισαγγελέας Σάββας Αγγελίδης ανήκε στην ομάδα του δικηγορικού γραφείου.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy