Τα δικαιώματα των ΑμεΑ συζήτησαν ΠΕΟ και ΚΥΣΟΑ

Τα δικαιώματα των ΑμεΑ συζητήθηκαν την Τετάρτη, σε συνάντηση της ΓΓ της ΠΕΟ Σωτηρούλας Χαραλάμπους με αντιπροσωπεία της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων (ΚΥΣΟΑ), με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Χριστάκη Νικολαΐδη.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΕΟ, στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης εκ μέρους της ΠΕΟ ο Κώστας Σκαρπάρης, Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ, και η Μαρίνα Κούκου, Εκτελεστική Γραμματέας της ΠΕΟ.

Ο κ. Νικολαΐδης, προστίθεται, ενημέρωσε για τα κύρια ζητήματα που αφορούν την εφαρμογή των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες σύμφωνα με τη σύμβαση του ΟΗΕ, για τα προβλήματα που δημιουργούνται στην εφαρμογή τους σε σχέση με τις πολιτικές και τις διαδικασίες που  ακολουθούνται, υπογραμμίζοντας ότι από την περίοδο της οικονομικής κρίσης και μετά την εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, τα προβλήματα έχουν ενταθεί και μέχρι σήμερα παραμένουν άλυτα.

Η κ. Χαραλάμπους τόνισε ότι για την Ομοσπονδία τα θέματα κοινωνικής πολιτικής αποτελούν μέρος του αγώνα για διασφάλιση της ποιότητας ζωής των εργαζομένων και τα προβλήματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρίες θα πρέπει να καλύπτονται μέσα από μια επαρκή κοινωνική πολιτική και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται η ΠΕΟ, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, μετά από μια εποικοδομητική συζήτηση, συμφωνήθηκε η συνέχιση και ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανώσεων, μέσα από την ανάπτυξη κοινής δράσης, για προώθηση και επίλυση των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες, καταλήγει η ανακοίνωση.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.