«Τα Δικαιώματα του Παιδιού» μια φιλική προς τα παιδιά παρουσίαση της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά και η γαλακτοβιομηχανία Χαραλαμπίδης Κρίστης, μέσω του προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης και έμπρακτης προσφοράς ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, εγκαινίασαν, σήμερα, Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, την Έκθεση «Τα Δικαιώματα του Παιδιού» μια φιλική προς τα παιδιά παρουσίαση της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, στο Μουσείο Παραμυθιού.


Η Έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο της Παγκύπριας Εκστρατείας Ενημέρωσης και Δράσης «Συμμετέχουμε Ενεργά στη Προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού», που η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά, πραγματοποιεί για τα δέκα χρόνια λειτουργίας του Θεσμού στην Κύπρο, Για τους σκοπούς της Εκστρατείας, το Γραφείο της Επιτρόπου προχώρησε, σε μια, φιλική προς τα παιδιά Προδημοτικής και Δημοτικής ηλικίας, έκδοση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ομαδοποιώντας τα δικαιώματα μέσα από 46 εικόνες, με απλή και κατανοητή από τα μικρότερα παιδιά γλώσσα τα οποία εικονογραφήθηκαν με ανάπτυξη των Δικαιωματοηρώων από την εικονογράφο Λήδα Βαρβαρούση. Στην Έκθεση, παρουσιάζονται, 10 από τις 46 εικόνες με δικαιώματα του παιδιού.

Μουσειο 2

Στο περιθώριο των εγκαινίων της Έκθεσης, η Επίτροπος οργάνωσε διαδραστικά εργαστήρια με παιδιά από το Δημοτικό Σχολείο Φανερωμένης, τα οποία είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα δικαιώματά τους. Το ρόλο συντονιστών των εργαστηρίων ανέλαβαν 2 από τους Συμμάχους των Δικαιωμάτων του Παιδιού, ο ηθοποιός Χρήστος Γρηγοριάδης και ο τραγουδιστής Hoviq.

Με τα εγκαίνια της Έκθεσης, σηματοδοτείται η έναρξη της Εβδομάδας Δράσεων του Μουσείου Παραμυθιού με τίτλο «Παιδική Λογοτεχνία των Νόμων και των Δικαιωμάτων / Δικαιώματα και Νόμοι της Παιδικής Λογοτεχνίας», που θα διαρκέσει από τις 19 μέχρι και τις 24 Νοεμβρίου 2018, την οποία έχει θέσει υπό την αιγίδα της η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού και στηρίζει καθοριστικά η Χαραλαμπίδης Κρίστης μέσω του προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης και έμπρακτης προσφοράς ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.