Τα… «έχωσαν» σε Χριστοδουλίδη για τη «φυγή» του από τα debates

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του Νίκου Χριστοδουλίδη να μην ανταποκριθεί σε κανένα από το debate του ΡΙΚ, με υποψήφιους Προέδρους και Κόμματα να στρέφουν τα «πυρά» τους εναντίον του.

Μαυρογιάννης: Έχουμε υποχρέωση να θέσουμε τις απόψεις μας στους πολίτες

Σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα προχώρησε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία, Ανδρέας Μαυρογιάννης, σχετικά με την απόφαση Νίκου Χριστοδουλίδη να απέχει από τα debates του ΡΙΚ, τον Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαυρογιάννης έγραψε πως «αναφορικά με την ανακοίνωση του ΡΙΚ περί αποχής του Νίκου Χριστοδουλίδη από τηλεοπτικές συζητήσεις τον Σεπτέμβριο, επιβεβαιώνουμε την ετοιμότητα μας να συμμετάσχουμε σε συζητήσεις τόσο στο ΡΙΚ όσο και σε άλλους σταθμούς, με βάση τους κανόνες και τις ρυθμίσεις που διασφαλίζουν δίκαιη μεταχείριση και δημοκρατική συζήτηση, ορθολογικά κατανεμημένη σε όλη τη διάρκεια της μακράς προεκλογικής εκστρατείας.

Η δυσκολία δικής μου συμμετοχής σε μια συζήτηση πριν από τα μέσα Σεπτεμβρίου, οφείλεται σε αντικειμενικούς λόγους προσωπικής φύσεως. Έχουμε υποχρέωση να θέσουμε τις απόψεις μας στην κρίση των πολιτών με απόλυτο σεβασμό».

Κολοκασίδης: Αποτελούν εμπαιγμό οι προφάσεις Χριστοδουλίδη

«Οι προφάσεις που επικαλείται ο κ. Χριστοδουλίδης για να απουσιάζει από τις προγραμματισμένες τηλεμαχίες των υποψηφίων Προέδρων της Δημοκρατίας αποτελούν εμπαιγμό και περιφρόνηση προς όλους τους υποψηφίους και τον κυπριακό λαό. Δεν μπορεί να επικαλείται την απουσία του σε περιοδείες για να μην παρευρεθεί όταν η ελεύθερη Κύπρος είναι μια σταλιά τόπος!», σημείωσε ο υποψήφιος για την Προεδρία, Γιώργος Κολοκασίδης.

Αναλυτικά:

«Η πραγματικότητα είναι ότι ο κ. Χριστοδουλίδης βρίσκεται σε δύσκολη θέση διότι θα κληθεί να υπερασπιστεί αντιφατικές ή και θολές θέσεις τις οποίες διατύπωσε σε διαφορετικό χρόνο. Άλλα είπε στα κόμματα της αντιπολίτευσης που τον υποστηρίζουν, άλλα είπε σε συναγερμικούς υπερασπιζόμενος τα πεπραγμένα του και της κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Ο κ. Χριστοδουλίδης προσπαθεί να βγάλει την εκστρατεία μη τοποθετούμενος και μη δεσμευόμενος. Η Δημοκρατία όμως απαιτεί διαφάνεια και διάλογο. Όχι μισόλογα και συσκότιση.

Ο λαός δεν πρέπει να το επιτρέψει και εγώ τουλάχιστον δεν θα σταματήσω να απαιτώ σαφείς θέσεις και διάλογο».

Μάριος Ηλιάδης: «Το κρυφτούλι από τον κύριο Νίκο Χριστοδουλίδη συνεχίζεται»

«Το κρυφτούλι από τον κύριο Νίκο Χριστοδουλίδη συνεχίζεται. Σύμφωνα μ’ ενημέρωση της οποίας έτυχα σήμερα απ’ το ΡΙΚ, ο κύριος Χριστοδουλίδης αποτελεί τον μοναδικό υποψήφιο Πρόεδρο που αρνείται πεισματικά να παραβρεθεί στα Debates του Ιδρύματος, φέρνοντας ως πρόσχημα αστείες δικαιολογίες», ανέφερε ο υποψήφιος για την Προεδρία, Μάριος Ηλιάδης.

Αναλυτικά:

Ο κύριος Χριστοδουλίδης επιλέγει ξανά το δρόμο της σιωπής, περιφρονώντας με πρωτοφανή προκλητικότητα, όχι μόνο τους ανθυποψήφιούς του αλλά κυρίως το σύνολο του λαού, τον ανώνυμο πολίτη, ο οποίος έχει τη φιλοδοξία και την ανάγκη ν’ ακούσει και να συγκρίνει όλους τους υποψηφίους.

Ο κ. Χριστοδουλίδης δικαιολόγησε την άρνησή του να παρουσιαστεί ενώπιον του λαού, αναφέροντας ότι θα παρουσιάζει τάχατες το προεκλογικό του πρόγραμμα στους πολίτες. Διερωτώμαι, υπάρχει πιο ουσιαστικός τρόπος από τα debates για να παρουσιάσει και ν’ αναδείξει κάποιος υποψήφιος τις προτάσεις του; Και μάλιστα, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό του ΡΙΚ, ο κ. Χριστοδουλίδης δικαιούτο τέσσερεις τηλεοπτικές εμφανίσεις σε διάρκεια ενός μήνα, σ’ αντίθεση με τους ανεξάρτητους υποψηφίους που τους παραχωρείται μόλις μία τηλεοπτική εμφάνιση σε Debate.

Με περίσσιο θράσος και υβριστική περιφρόνηση ο κ. Χριστοδουλίδης υποτιμά τη νοημοσύνη όλων μας και γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του, τους ίδιους τους πολίτες από τους οποίους ζητά την ψήφο τους.

Στο μόνο που μπορώ να δικαιολογήσω τον κύριο Χριστοδουλίδη για την άρνησή του να μιλήσει ενώπιον του λαού και των ανθυποψηφίων του, είναι η αδυναμία του να δώσει απαντήσεις σε αρκετά ερωτήματα: Πώς μπορεί ο κυπριακός λαός να εμπιστευθεί έναν υποψήφιο με τόσο σκοτεινό και υπόγειο ρόλο στο Κυπριακό;

Πώς είναι δυνατόν να κοροϊδεύει τους Κύπριους πολίτες για τις υποτιθέμενες ηγετικές του ικανότητες, μετά από την τρανταχτή και τραγική έλλειψη διορατικότητας εκ μέρους του, τόσο για τη θωράκιση της κυπριακής ΑΟΖ όσο και για τις ενέργειες των Τούρκων στην Αμμόχωστο; Ποιο αστείο επιχείρημα θ’ ανακαλύψει και πάλι ο κ. Χριστοδουλίδης για να καλύψει την γκάφα του περί αυστηρών δήθεν κυρώσεων στην Τουρκία; Πώς θα ξεπλύνει τη ντροπή της διασπάθισης δημοσίου χρήματος για προσωπικό του όφελος;

Αξίζει ν’ αναφέρω ότι το ΡΙΚ έδειξε την απαραίτητη ευελιξία ούτως ώστε τα debates να γίνουν όπως είχαν αρχικά προγραμματιστεί με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων. Υπάρχει παράδειγμα συγκεκριμένου υποψηφίου ο οποίος ζήτησε όπως μετατεθούν σ’ άλλες ημερομηνίες οι τηλεοπτικές του εμφανίσεις, λόγω βαρυφορτωμένου προεκλογικού προγράμματος. Τι είναι αυτό που εμπόδισε τον κ. Χριστοδουλίδη για ν’ ακολουθήσει ανάλογο δρόμο; Η απάντηση είναι η εξής: Η ευθυνοφοβία, η ατολμία και το απύθμενο θράσος του.

Καταληκτικά, είτε το θέλει είτε όχι ο κ. Χριστοδουλίδης, θα συρθεί – αργά ή γρήγορα – μπροστά στον κυπριακό λαό και εκεί θ’ αποκαλυφθεί η γύμνια των ανύπαρκτων ιδεών και προτάσεων του. Δεν μπορεί να φτάσει στο τέρμα της προεκλογικής διαδρομής, ως υποψήφιος – φάντασμα».

Γιάννης Καρούσος: Η κολωτούμπα της χρονιάς μέχρι φυσικά την επόμενη

«Η κολωτούμπα της Χρονιάς μέχρι φυσικά την επόμενη. Διαβουλεύεσαι και συμφωνείς για debate και αμέσως μετά τη δημοσίευση δημοσκόπησης με σημαντικές απώλειες ανακαλείς και αποσύρεσαι», έγραψε ο υπουργός Μεταφορών στα κοινωνικά δίκτυα.

«Η πολιτική αξιοπρέπεια και ηθική εντελώς απούσες και δεν είναι η πρώτη φορά. Δυστυχώς επαναλαμβανόμενα τα δείγματα γραφής πολιτικής ανευθυνότητας», πρόσθεσε.

ΔΗΣΥ: Ο Χριστοδουλίδης επιχειρεί κρυπτόμενος να δραπετεύσει από την υποχρέωσή του για δημοκρατικό διάλογο

«Παρά την αρχική του συμφωνία, ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης επιχειρεί κρυπτόμενος να δραπετεύσει από την υποχρέωσή του για δημοκρατικό διάλογο, ακυρώνοντας όλες τις συμμετοχές του σε τηλεμαχίες. Είναι και αυτό μέρος του «νέου πολιτικού ήθους» που ευαγγελίζεται», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΗΣΥ.

Προστίθεται ότι «η δημοκρατία, ο διάλογος και κυρίως η ίδια η Κύπρος και οι προκλήσεις της δεν προάγονται από κρυπτόμενους, αλλά από δημοκράτες ηγέτες που έχουν το θάρρος και την παρρησία να στέκονται μπροστά στο λαό».

«Ο Αβέρωφ Νεοφύτου παραμένει δεσμευμένος στη θέση του και συνεχίζει να επιδιώκει τον δημόσιο διάλογο που θα δώσει τη δημοκρατική ευκαιρία σε κάθε πολίτη να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για το ποιος καλύτερα μπορεί να κρατά το πηδάλιο της χώρας», ισχυρίζεται ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

«Αμμόχωστος για την Κύπρο»: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Χριστοδουλίδη που φανερώνει επιτέλους το πραγματικό σχέδιο της προεκλογικής του εκστρατείας: το κρυφτό

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Χριστοδουλίδη που φανερώνει επιτέλους το πραγματικό σχέδιο της προεκλογικής του εκστρατείας: το κρυφτό. Το ΡΙΚ με την προκλητική του πρόταση για τα debates προχωρούσε στην υπερπροβολή συγκεκριμένων υποψηφίων και στην υποπροβολή άλλων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας «Αμμόχωστος για την Κύπρο».

Αναλυτικά:

«Φαίνεται πάντως ότι στο εκλογικό επιτελείο του κυρίου Χριστοδουλίδη γίνεται σωστή δουλειά, αφού αντιλήφθηκαν ότι μετά από κάθε δημόσια παρουσία και συζήτηση του χάνονται ποσοστά και φτάσαμε σήμερα στα αποκαλυπτήρια της πολιτικής του πρακτικής. Είναι πλέον πασιφανές, ότι υπάρχει έλλειψη οράματος, θέσεων και προτάσεων εκ μέρους του συγκεκριμένου υποψηφίου και αυτό τον οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εκλογική αποτυχία.

Μετά και τον δημόσιο ευτελισμό του καλούμε το ΡΙΚ όπως ανακατανείμει δίκαια τον τηλεοπτικό χρόνο στους υποψήφιους αλλά και τον κυπριακό λαό όπως δει ξεκάθαρα το ποιόν ενός εκάστου».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.