Τα είπαν με Νουρή σχετικά με τα συρματοπλέγματα οι αγροτικές οργανώσεις

Τα προβλήματα που δημιουργούνται στον αγροτικό κόσμο με την τοποθέτηση του συρματοπλέγματος νότια της νεκρής ζώνης, που αρχίζει από το οδόφραγμα Αστρομερίτη με κατεύθυνση το δρόμο της Κατωκοπιάς, συζητήθηκαν σε σημερινή συνάντηση των Αγροτικών Οργανώσεων με τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή.

Σε κοινή ανακοίνωση οι αγροτικές οργανώσεις ΠΕΚ, ΕΚΑ, ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ, ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, ΕΥΡΩΑΓΡΟΤΙΚΟΣ αναφέρουν ότι ο Υπουργός ανέλυσε κατά την συνάντηση, με στοιχεία που παρουσίασε, τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Κυπριακή Δημοκρατία εξ αιτίας των παράνομων μεταναστευτικών ροών οι οποίες  ως επί τω πλείστον γίνονται μέσω των κατεχομένων εδαφών μας και οπωσδήποτε πρέπει να ανακοπούν.

Ο Υπουργός, σύμφωνα με την ανακοίνωση, διαβεβαίωσε επίσης ότι θα εξασφαλιστεί στους γεωργούς της περιοχής, απρόσκοπτη πρόσβαση στις καλλιέργειες τους και τόνισε, ότι πρόθεση της Κυβέρνησης δεν είναι να δημιουργήσει προβλήματα στην άσκηση της δραστηριότητας των γεωργών στην περιοχή, γι’ αυτό και θα μελετήσει με την δέουσα προσοχή τις εισηγήσεις που κατατέθηκαν από τις Αγροτικές Οργανώσεις στην σημερινή συνάντηση.

Οι αγροτικές οργανώσεις αναφέρουν ότι στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται στους αγρότες από την συνεχιζόμενη αύξηση του αριθμού αλλοδαπών που εγκαταλείπουν χωρίς λόγο την εργασία τους και ζητούν αδικαιολόγητα πολιτικό άσυλο, με αποτέλεσμα να μένουν οι αγρότες χωρίς εργατικό προσωπικό την κρίσιμη περίοδο της παραγωγής και διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για αντιμετώπιση του προβλήματος.

Εξάλλου, οι αγροτικές οργανώσεις ΠΕΚ, ΕΚΑ, ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ και ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ανακοίνωσαν ότι διοργανώνουν συμβολική κινητοποίηση, το Σάββατο 13 Μαρτίου 2021 και ώρα 3:00 μ.μ. στο οδόφραγμα του Αστρομερίτη για επιτόπου μελέτη των προβλημάτων που δημιουργούνται στους αγρότες της περιοχής, από την τοποθέτηση του συρματοπλέγματος στην Νεκρή ζώνη.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy