Τα είπε και με τον Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας ο Ντόναλντ Τραμπ

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ είχε το απόγευμα στο αεροδρόμιο Σάνον του Δουβλίνου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα περάσει τη νύχτα στο θέρετρο γκολφ ιδιοκτησίας του στο χωριό Ντούνμπεγκ της ιρλανδικής κομητείας Κλαιρ, πριν μεταβεί στη Γαλλία για τους εορτασμούς της 75ης επετείου της συμμαχικής απόβασης στη Νορμανδία.

Ο Πρόεδρος Τραμπ ολοκλήρωσε την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στη Βρετανία συμμετέχοντας στους εορτασμούς για το D-Day στο Πόρτσμουθ.

Σε δηλώσεις στις κάμερες έχοντας δίπλα του τον κ. Βαράντκαρ ο Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε ότι το θέμα των συνόρων με τη Βόρεια Ιρλανδία μετά από το Brexit «δε θα είναι καθόλου πρόβλημα».

Απευθυνόμενος στον Ιρλανδό Πρωθυπουργό είπε ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν καλά «με τον τοίχο σας, με τα σύνορά σας», παρομοιάζοντας την κατάσταση με τα δεδομένα στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Ο κ. Βαράντκαρ παρενέβη για να πει ότι «ασφαλώς θέλουμε να αποφύγουμε σύνορα ή τοίχους» στην Ιρλανδία.

Ο Πρόεδρος Τραμπ χαρακτήρισε τον Λίο Βαράντκαρ «φίλο» του, είπε ότι οι Αμερικανοί αγαπούν τους Ιρλανδούς και πρόσθεσε ότι η διμερής σχέση είναι «όσο καλή έχει υπάρξει ποτέ, ίσως καλύτερη».

Σύμφωνα με τον Αμερικανό Πρόεδρο, η ατζέντα της συζήτησης με τον κ. Βαράντκαρ περιλάμβανε το Brexit, τη στρατιωτική συνεργασία και το διμερές εμπόριο.

Από ιρλανδικής πλευράς αναμένεται να δοθεί έμφαση και στην αμερικανική υποστήριξη στη διασφάλιση της ειρηνευτικής συμφωνίας στη Βόρεια Ιρλανδία.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.