Όλα τα εργαλεία για αντιμετώπιση του πληθωρισμού συζητήθηκαν στη σύνοδο του ΔΣ της ΕΚΤ στην Κύπρο, λέει ο Καζιμίρ

epa05893990 Peter Kazimir, Slovakia's Minister of Finance arrives for the Informal Meeting of Economic and Financial Affairs Ministers (ECOFIN) at the Grandmaster's Palace in Valletta, Malta, 07 April 2017. The informal meeting of EU Finance Ministers, taking place every six months according to the rotating Presidency of the EU Council, runs from 07 to 08 April. Malta took over the EU Presidency on 01 January 2017. EPA/DOMENIC AQUILINA

Όλα τα εργαλεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για αντιμετώπιση του πληθωρισμού, περιλαμβανομένων και των επιτοκίων και του ισολογισμού της τράπεζας, βρέθηκαν στην ατζέντα των συζητήσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ που πραγματοποιήθηκε χθες και προχθές στη Λεμεσό.

«Στις συζητήσεις μας στην Κύπρο, επικεντρωθήκαμε στο πώς θα πετύχουμε τον στόχο μας για την σταθερότητα των τιμών, διασφαλίζοντας την επιστροφή του πληθωρισμού στο 2% μεσοπρόθεσμα», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Πέτερ Καζιμίρ, Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Σλοβακίας και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ.

Συζητήσαμε τα πλεονεκτήματα των εργαλείων στην εργαλειοθήκη μας, πρόσθεσε, περιλαμβανομένων των επιτοκίων και των προσαρμογών στον ισολογισμό μας.

Το ΔΣ της ΕΚΤ συνεδρίασε στη Λεμεσό την Τετάρτη σε μια συνεδρία για θέματα μη νομισματικής πολιτικής, ενώ οι συζητήσεις συνεχίστηκαν σε ανεπίσημο επίπεδο και την Πέμπτη. Οι 19 Ευρωπαίοι κεντρικοί τραπεζίτες και τα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ βρέθηκαν στην Κύπρο κατόπιν πρόσκλησης του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνου Ηροδότου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.