Τα έβαλε εκ νέου με τον έτερο Συναγερμικό υποψήφιο ο Αβέρωφ – «Δεν πουλώ την Κυβέρνησή μου»

Πρέπει να βρούμε το δρόμο για να μπορούμε, όλοι οι πολίτες, να ευημερούμε με ειρήνη και ασφάλεια, σε μια ελεύθερη και επανενωμένη Κύπρο, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου. Μιλώντας σε συγκέντρωση στην Αγλαντζιά, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι η «Κύπρος πληγώνεται από την γραμμή αντιπαράταξης». Την ίδια ώρα, τα έβαλε με… τον έτερο Συναγερμικό υποψήφιο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

«Αύριο γιορτάζουμε 62 χρόνια ανεξαρτησίας, τιμούμε αγώνες και θυσίες για να ζούμε ελεύθεροι σε μια ελεύθερη πατρίδα», σημείωσε.


Ο κ. Νεοφύτου υποστήριξε ότι «τέσσερις μήνες πριν τις εκλογές, αυτό που συμβαίνει είναι μοναδικό – η μαζικότητα, η μαχητικότητα, ο ενθουσιασμός σας, μου δίνει δύναμη. Διαψεύδει όσους βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα. Ο αγώνας μας θα είναι νικηφόρος».

Γύρω μας, συνέχισε ο κ. Νεοφύτου, διαμορφώνονται οι συνθήκες για μια μεγάλη καταιγίδα. «Η παραφροσύνη του πολέμου απειλεί να ανατρέψει όσα πετύχαμε. Η ευρωπαϊκή οικονομία πέφτει στο χειρότερο χειμώνα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Με αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων», πρόσθεσε. Επεσήμανε ότι η οικονομία μας είναι δυνατή αλλά όχι δεδομένη, προσθέτοντας ότι η ασφάλεια, η σταθερότητα, η κοινωνική ευημερία που πετύχαμε τα τελευταία χρόνια, απειλούνται.

«Σε αυτές τις εκλογές καλούμαστε να πάρουμε μια κρίσιμη απόφαση. Απόφαση που θα κρίνει αν η πατρίδα μας θα υπερβεί με επιτυχία τις προκλήσεις που έχει μπροστά της. Για να συνεχίσουμε την αναπτυξιακή μας δυναμική. Με ασφάλεια και σταθερότητα. Με ελπίδα και προοπτική. Αυτά οφείλει να διασφαλίσει η επόμενη ηγεσία», υποστήριξε.


Ισχυρίστηκε ότι αυτός είναι ο στόχος του. «Η χώρα, και μέσα στην καταιγίδα, να διατηρήσει τη δυνατή της οικονομία. Για να μπορέσω να βοηθήσω αυτούς που έχουν ανάγκη. Όχι με λαϊκίστικες υποσχέσεις και κούφια λόγια. Αλλά με ένα συγκροτημένο και κοστολογημένο πολιτικό πρόγραμμα. Που θα διαφυλάξει τους κόπους και τις θυσίες που κάνατε τόσα χρόνια. Και που θα φέρει μια νέα ανάπτυξη: Ένα νέο παραγωγικό μοντέλο βασισμένο στη βιωσιμότητα, τη διαφάνεια, τη ψηφιακή μετάβαση», υποστήριξε.

Ο κ. Νεοφύτου, ισχυρίστηκε ότι για τρία πράγματα πολεμά στη ζωή του, την επανένωση του τόπου, για μια δυνατή οικονομία και για Πολίτες με αξιοπρέπεια. «Ποτέ μου δεν φοβήθηκα να τσαλακωθώ. Στέκομαι καθαρά απέναντι σε όλους. Και σε εσάς. Δεν το παίζω ‘ανανεωτής’ αντιγράφοντας οράματα και προγράμματα. Δεν πουλώ την Κυβέρνησή μου συντασσόμενος με όσους τη συκοφαντούσαν. Δεν κρύβω πίσω από την πλάτη μου καμιά κοινοπραξία συμφερόντων και φιλοδοξιών, που οι πολίτες έχουν, επανειλημμένα, απορρίψει», υποστήριξε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.