Τα έβαλε με Ανδρουλάκη ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος – «Εργαλειοποιεί το θέμα των παρακολουθήσεων»

Τη θέση ότι ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΛ-ΚΙΝΑΛ επιχειρεί την εργαλειοποίηση του θέματος των παρακολουθήσεων, υποστηρίζει σε δήλωσή του Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Στη δήλωσή του, ο κ. Οικονόμου υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση επιδίωξε θεσμικά μέσω του Υπουργού Επικρατείας να επικοινωνήσει με τον κ. Ανδρουλάκη, προκειμένου να τον ενημερώσει για την υπόθεση της παρακολούθησής του ο νέος διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και ότι ο ίδιος αρνείται.

Η δήλωση του κ. Οικονόμου έρχεται ως απάντηση στη σημερινή δήλωση του κ. Ανδρουλάκη με την οποία ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να προσέλθει σε μια προφορική ενημέρωση από την ΕΥΠ και ότι ζητεί την άμεση διαβίβαση του φακέλου του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, καθώς και την επίσημη ενημέρωση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τους λόγους της παρακολούθησής του.

«Δεν πρόκειται να μπω σε προφορική συζήτηση με τις αρχές της ΕΥΠ,  που λειτούργησαν παρά το Σύνταγμα και τους νόμους», είχε αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης.

Στην απάντησή του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου υποστηρίζει ότι «από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε το ζήτημα, η Κυβέρνηση το δημοσιοποίησε και επεδίωξε απολύτως θεσμικά δια του Υπουργού Επικρατείας να επικοινωνήσει με τον κ. Ανδρουλάκη προκειμένου να ενημερωθεί από τον νέο Διοικητή της ΕΥΠ».

«Ο κ. Ανδρουλάκης εξακολουθεί να αρνείται. Αντ΄αυτού με καθημερινές δηλώσεις του, επιχειρεί την εργαλειοποίηση ενός, όντως, πολύ σημαντικού θέματος», αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

«Η Κυβέρνηση δεν θα συνεχίσει αυτή τη στείρα ανταλλαγή δηλώσεων. Η συνέχεια θα δοθεί, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στη Βουλή», καταλήγει η δήλωση του κ. Οικονόμου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy