Τα έβαλε με Ολλανδή δημοσιογράφο ο Μητσοτάκης – Ρωτήθηκε για τις επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο (βίντεο)

Την αντίδραση του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, προκάλεσε η ερώτηση Ολλανδής δημοσιογράφου για το μεταναστευτικό- προσφυγικό κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε.

Η Ολλανδή δημοσιογράφος απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό ρωτώντας «πότε θα σταματήσετε να λέτε ψέματα για pushback; Μην προσβάλλετε τη δική μου και τη νοημοσύνη δημοσιογράφων σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν στοιχεία και συνεχίζεται να λέτε ψέματα».

Διερωτήθηκε γιατί η Ελλάδα δεν λέει την αλήθεια, η οποία όπως υποστήριξε είναι ότι οι Βρυξέλλες την άφησαν μόνη και για αυτό κάνει “βαρβαρικά pushback”, καθώς και γιατί η Αθήνα δεν χτυπά άλλο την πόρτα της ΕΕ ζητώντας κατανομή προσφύγων. Υποστήριξε μάλιστα ότι σε Ελλάδα και Ολλανδία θα έπρεπε να επιβληθούν κυρώσεις για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Καταλαβαίνω ότι στην Ολλανδία οι δημοσιογράφοι κάνετε ευθείες ερωτήσεις και το σέβομαι, αλλά δεν δέχομαι να προσβάλλετε εμένα ή τους Έλληνες με κατηγορίες και εκφράσεις που δεν υποστηρίζονται από στοιχεία, όταν αυτή η χώρα έχει αντιμετωπίσει μία κρίση άνευ προηγουμένου, έχει σώσει χιλιάδες ανθρώπους -το κάναμε στην Κρήτη το κάνουμε κάθε μέρα- και την ίδια ώρα αναχαιτίζουμε βάρκες από την Τουρκία, όπως έχουμε το δικαίωμα από την ευρωπαϊκή νομοθεσία να κάνουμε και περιμένουμε η Τουρκία να τους πάρει πίσω”, υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κάλεσε την Ολλανδή δημοσιογράφο να κατηγορήσει “αυτούς που εργαλειοποιούν το μεταναστευτικό, σπρώχνοντας ανθρώπους από μία ασφαλή χώρα- γιατί σας θυμίζω ότι στην Τουρκία δεν κινδυνεύει η ζωή τους”. Υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει μία σκληρή, αλλά δίκαιη πολιτική στο μεταναστευτικό και φιλοξενεί 15.000 πρόσφυγες.

Το θερμόμετρο ανέβηκε περαιτέρω όταν ο κ.Μητσοτάκης ρώτησε την Ολλανδή δημοσιογράφο αν έχει επισκεφθεί τα νέα camp στη Σάμο και όταν εκείνη φώναξε πως τα έχει επισκεφθεί, ακόμη πιο εξοργισμένος της είπε: «Όχι, δεν έχετε πάει στη Σάμο» και καθώς η δημοσιογράφος επέμενε, της δήλωσε: «Δεν θα έρχεστε σε αυτό το κτίριο και να με προσβάλετε. Σας απαντώ και μη με διακόπτετε».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι στη Σάμο υπάρχει πλέον ένα άψογο camp με άψογες συνθήκες, που διαθέτει ακόμη και παιδικές χαρές, με χρηματοδότηση από την ΕΕ και ξεκαθάρισε: «Αυτή είναι η πολιτική μας, τη στηρίζουμε και δεν θα δεχθούμε καμία προσβολή».

Δείτε τον διάλογο στο 20:35

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy