Τα έβαλε με Τατάρ ο Ερχιουρμάν: «Δεν γνωρίζει τι εστί ομοσπονδία – Προκαλείτε ζημιά κάθε φορά που ανοίγετε το στόμα σας»

Έλα στο Google News

«Γίνεται βαρετός ο κ. Τατάρ όταν αποκαλεί την ομόσπονδη λύση ως μπάλωμα των Ελληνοκυπρίων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν σε ανάρτηση του σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, τ/κ ιστοσελίδες αναφέρουν ότι στην ανάρτηση ο κ. Ερχιουρμάν κατηγόρησε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ ότι δεν γνωρίζει τι εστί ομοσπονδία, δεν καταλαβαίνει και ίσως για αυτό δεν επιθυμεί λύση ομοσπονδίας.

«Ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Τατάρ αναφέρεται σήμερα με δηλώσεις του στον Τύπο στην ομόσπονδη λύση, την οποία αποκαλεί κάθε μέρα που περνά ως μπάλωμα των Ελληνοκυπρίων προκαλεί κούραση. Εσείς, επειδή δεν γνωρίζετε τι είναι η ομοσπονδία, δεν την αντιλαμβάνεστε και ίσως για αυτό να μην την θέλετε. Επειδή είστε ευχαριστημένος με το στάτους κβο, ίσως είναι και για αυτό που δεν θέλετε να σμίξετε με τη διεθνή κοινότητα και με το διεθνές δίκαιο».

Όμως όλα αυτά, σε καμιά περίπτωση δεν σας δίνουν το δικαίωμα να βάζετε την ρετσινιά ότι αυτοί που θέλουν ομοσπονδία, αυτοί που μέχρι σήμερα στήριζαν την ομοσπονδία στο τραπέζι των συνομιλιών με τη στήριξη της Τουρκίας, θα μετατραπούν σε μπάλωμα των Ελληνοκυπρίων, συνέχισε ο πρόεδρος του ΡΤΚ.

«Αυτά που υποστηρίζετε, σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να αλλάξουν το γεγονός ότι η μόνη ρεαλιστική λύση είναι η λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, που να βασίζεται στην πολιτική ισότητα και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ. Κάθε φορά που ανοίγετε το στόμα σας προκαλείτε ζημιά», έγραψε ο Ερχιουρμάν στην ανάρτηση του.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.