Τα ευρήματα του Ευρωβαρόμετρου ταυτίζονται με εκείνα του ΑΚΕΛ!

Του
Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Η αλλαγή δεν είναι σχήμα λόγου, ούτε επικοινωνιακό και κενού περιεχομένου σύνθημα. Η αλλαγή, όπως τουλάχιστον την εννοεί το ΑΚΕΛ, έχει ουσιαστικό περιεχόμενο και ποιοτικά χαρακτηριστικά. Η προοδευτική αλλαγή δεν σημαίνει εναλλαγή προσώπων στην εξουσία με την ίδια συντηρητική και νεοφιλελεύθερη σχολή σκέψης και με τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές βάζοντάς τους επικοινωνιακό περιτύλιγμα. Η προοδευτική αλλαγή σημαίνει νέες πολιτικές που θα έχουν επίκεντρό τους τον άνθρωπο και τα προβλήματά του. Σημαίνει λύσεις προς όφελος των πολλών και όσων έχουν ανάγκη και όχι εξυπηρέτηση μιας μικρής ομάδας ημετέρων και προνομιούχων. Προοδευτική αλλαγή σημαίνει διακυβέρνηση που να σέβεται τον πολίτη και την άποψή του, σημαίνει αξιοκρατία και ίση μεταχείριση των πολιτών. Σημαίνει πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής. Σημαίνει διαφάνεια και προοδευτικές κοινωνικο-οικονομικές πολιτικές, αλλά και προοπτικές για λύση και επανένωση της πατρίδας μας.

Τα τελευταία ευρήματα του Ευρωβαρόμετρου ταυτίζονται με εκείνα του ΑΚΕΛ. Η μεγάλη πλειοψηφία του κυπριακού λαού, δύο στους τρεις, δεν εμπιστεύονται τη διακυβέρνηση ΔΗΣΥ. Οι πολίτες επιζητούν αλλαγή και περισσότερη δημοκρατία. Το 68% των Κυπρίων δηλώνει ότι αισθάνονται πως δεν λαμβάνεται υπόψη η φωνή τους και το 56% ότι δεν είναι ικανοποιημένοι με τον τρόπο που λειτουργεί η δημοκρατία στη χώρα. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που το ΑΚΕΛ κατήγγειλε την αυταρχική και ετσιθελική διακυβέρνηση ΔΗΣΥ.  Σημαντικό είναι και το στοιχείο του Ευρωβαρόμετρου ότι ποσοστό 79% θεωρεί πως γενικά η ποιότητα ζωής του ήταν καλύτερη πριν, ενώ 61% εκτιμά ότι η επόμενη γενιά θα ζήσει χειρότερα..

Η 9χρονη διακυβέρνηση ΔΗΣΥ οδηγεί τον τόπο στον γκρεμό και τους πολίτες σε απόγνωση. Όλο και περισσότερα νοικοκυριά θεωρούν ότι κάθε πέρσι είναι και καλύτερα. Οι πολίτες δεν νιώθουν πλέον σιγουριά για το μέλλον και ανησυχούν για την άνοδο των τιμών, για τον πληθωρισμό, για το κόστος διαβίωσης, με την κυβέρνηση να επιδεικνύει μια πρωτοφανή απάθεια και αδράνεια για λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας.

Σημαντικό στοιχείο του Ευρωβαρόμετρου και η άποψη των Κυπρίων, με 70% να δηλώνει ότι πληροφορίες από τα ΜΜΕ δεν είναι απαλλαγμένες από πολιτικές ή εμπορικές πιέσεις. Ελεγχόμενα ΜΜΕ από το πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο, από το Προεδρικό και την Πινδάρου, για να επιβάλλουν τις πολιτικές τους και να παρασιωπώνται σκάνδαλα και ατασθαλίες.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.