Τα ΗΑΕ εγγυώνται να καλύψουν ενεργειακές ανάγκες της Γαλλίας

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχης Μωχάμαντ Μπιν-Ζάγιεντ Αλ-Ναχιάν, μετέβη τη Δευτέρα στο Παρίσι πραγματοποιώντας διήμερη επίσημη επίσκεψη εργασίας στη Γαλλία, την πρώτη σε ευρωπαϊκή χώρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Όπως μεταδίδει το κρατικό εμιρατινό πρακτορείο ειδήσεων WAM, κατά το πέρας των επαφών του Αλ-Ναχιάν με τον Πρόεδρο Μακρόν, θα υπογραφεί συμφωνία βάσει της οποίας τα ΗΑΕ θα εγγυηθούν ποσότητα υδρογονανθράκων που θα διαθέσουν στη γαλλική αγορά, προκειμένου να καλυφθούν πρόσθετες ανάγκες που προέκυψαν εξ αιτίας των περιοριστικών μέτρων που επέβαλαν οι χώρες της ΕΕ κατά της Ρωσίας, ως απόρροια της ουκρανικής κρίσης.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η Γαλλία αποτελεί κατά παράδοση έναν από τους σημαντικότερους ξένους επενδυτές στην εμιρατινή οικονομία, από συστάσεως των ΗΑΕ, με την εταιρεία Total να διατηρεί σημαντική παρουσία στην τοπική οικονομία. Όπως αναφέρει το πρακτορείο WAM, ο όγκος των γαλλικών επενδύσεων στην εμιρατινή αγορά ανερχόταν στα τέλη του 2020 στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Αντιστοίχως, τα ΗΑΕ είναι ο 35ος μεγαλύτερος επενδυτής στη γαλλική αγορά.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy