Τα ήπιαν στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι και έπιασαν τιμόνι – Προκάλεσε ατύχημα ο ένας

Κατά τους τροχονομικούς ελέγχους, τα μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν δύο πρόσωπα, να οδηγούν με ποσοστό αλκοόλης στον οργανισμό τους, πολύ ψηλότερο από το επιτρεπόμενο όριο.

Γύρω στις 9.30μ.μ., μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Ξυλοφάγου κλήθηκαν να μεταβούν σε σκηνή οδικής σύγκρουσης, σε χωριό της επαρχίας Αμμοχώστου. Όπως διαπιστώθηκε από τη σύγκρουση είχαν προκληθεί μόνο υλικές ζημιές. Ωστόσο ο 37χρονος οδηγός του οχήματος που ενεπλάκη στη σύγκρουση, εντοπίστηκε θετικός σε προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης.

Ακολούθησε η διενέργεια τελικής εξέτασης αλκοόλης στον 37χρονο, με χαμηλότερη ένδειξη 89μg%, αντί 22μg%.
Ο 37χρονος κατηγορήθηκε γραπτώς και αναμένεται αύριο, 27 Δεκεμβρίου, να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, για εκδίκαση της υπόθεσης.

Υπό την επήρεια αλκοόλης φαίνεται να οδηγούσε και 25χρονος κάτοικος Λάρνακας, ο οποίος φέρεται να είχε στον οργανισμό του ποσοστό αλκοόλης 12 φορές ψηλότερο από το επιτρεπόμενο όριο. Διαπιστώθηκε μάλιστα ότι οδηγούσε με ληγμένη μαθητική άδεια οδηγού και χωρίς να καλύπτεται από ασφάλεια.

Το όχημα που οδηγούσε ο 25χρονος ανακόπηκε για έλεγχο, από μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων, στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας, λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Στον οδηγό διενεργήθηκε προκαταρκτικό άλκοτεστ με θετική ένδειξη και ως εκ τούτου υποβλήθηκε σε τελική εξέταση αλκοόλης, με χαμηλότερη ένδειξη 109μg% αντί 9μg%.

Ως αποτέλεσμα ο 25χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση.
Ο Αστυνομικός Σταθμός Μονής διερευνά την υπόθεση.

Οι παγκύπριοι τροχονομικοί έλεγχοι της Αστυνομίας συνεχίζονται εντατικά, σε όλο το οδικό δίκτυο, με σκοπό την πρόληψη σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.