Τα ισραηλινά μάτια… ή «αιδώς Αργείοι»

Του Κώστα Κατσώνη


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei 

Όπως µεταδίδει, κατά πανηγυρικό τρόπο, το κρατικό µας κανάλι, χωρίς, φυσικά, και τα υπόλοιπα κανάλια να υστερούν, «µε ισραηλινά µάτια θα γίνεται η ηλεκτρονική επιτήρηση της Νεκρής Ζώνης», αφού η επαρκώς ευαισθητοποιηµένη και καθόλα προνοητική κυβέρνησή µας έχει συνάψει συµφωνία µε το Ισραήλ για την εγκατάσταση συστήµατος ηλεκτρονικής φωτοεπισήµανσης (κάµερες δηλαδή), το οποίο θα ελέγχει όλο το 24ωρο τη Νεκρή Ζώνη για την αποφυγή του λαθρεµπορίου και κυρίως για τον… εντοπισµό παράνοµων µεταναστών, όπως δήλωσε περιχαρής ο Υπουργός των Εσωτερικών µας κ. Νουρής.

Έτσι λοιπόν τα «ισραηλινά µάτια», που αναµένεται, σταδιακά και σε βάθος τριετίας, να εγκατασταθούν κατά µήκος των 120 χιλιοµέτρων της Νεκρής Ζώνης και θα µας στοιχίσουν (γιατί από την τσέπη µας θα βγουν) γύρω στα 27 εκατοµµύρια ευρώ, θα αναλάβουν το «κατεπείγον και επάναγκες» έργο της επιτήρησης της διαχωριστικής γραµµής.

Η απόφαση ελήφθη εσπευσµένα, προφανώς και κατόποιν «ενδελεχούς» µελέτης, επειδή τα συρµατοπλέγµατα του κυρίου Νουρή, που κατεπειγόντως, εν µία νυχτί και εν µέσω πανδηµίας, τοποθετήθηκαν την περσινή χρονιά στη Νεκρή Ζώνη, στην περιοχή Μάµµαρι και ∆ένειας, όχι µόνο δεν τελεσφόρησαν, αλλά προκάλεσαν και την οργίλη αντίδραση των γεωργών της περιοχής, οι οποίοι τυγχάνει να είναι Ελληνοκύπριοι και κατά συνέπεια ψηφοφόροι, γεγονός το οποίο ουδόλως δικαιούµεθα να παραγνωρίζοµεν, όπως θα έλεγε και ο εσχάτως ρέπων προς καθαρευουσιάνικες ρητορείες Πρόεδρός µας, ο γνωστός και ως Pandora man!

Τα «ισραηλινά µάτια», λοιπόν, προς άφατη χαρά και ευφροσύνη του κυρίου Νουρή, θα µας επιλύσουν ούτω πώς το µέγα πρόβληµα των παράνοµων µεταναστών, οι οποίοι αποτελούν σήµερα, στην ηµικατεχόµενη εδώ και 47 χρόνια Κυπριακή ∆ηµοκρατία, τη µέγιστη απειλή (!) για τη δηµογραφική µας σύνθεση και -γιατί όχι- την εθνική µας καθαρότητα (!), που αποτελεί, καθώς φαίνεται, το προσωπικό δράµα του κ. Νουρή. Ο τελευταίος µε θλιµµένο και περίλυπο ύφος ανακοίνωνε πρόσφατα στους δηµοσιογράφους ότι από τους 5.812 παράνοµους µετανάστες -οι πλείστοι από τους οποίους ήταν αιτητές ασύλου, σύµφωνα µε δηµοσιογραφικές πληροφορίες- κατάφερε να «επαναπατρίσει» (στο άγνωστο µε βάρκα την ελπίδα) µόνο 1.200, γεγονός που είναι καθόλα παράνοµο, όπως δήλωσε µε σχετική επίσηµη ανακοίνωσή της η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Κύπρο!

Με αυτά λοιπόν τα τραγελαφικά και προδήλως απογηοητευτικά για τους πλείστους Κύπριους σκεπτόµενους και αγωνιούντες για το µέλλον της µοιρασµένης µας πατρίδας πολίτες ασχολείται η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ∆ΗΣΥ – ΕΛΑΜ (ναι, είναι πολιτικές του ΕΛΑΜ που εφαρµόζονται, για προφανείς λόγους), την ίδια ώρα που η κατοχή εδραιώνεται, η Αµµόχωστος εποικίζεται και η λύση των δύο κρατών (µε την οποία ο Πρόεδρός µας ερωτοτροπούσε) βρίσκεται προ των πυλών.

Κατά τα άλλα δήλωνε ενώπιον των Ευρωπαίων ο πολύς κ. Νουρής, στις 2/12/2020: Εκπροσωπώ µια χώρα που βίωσε από πρώτο χέρι τι εστί προσφυγιά. Ανήκω και εγώ στη γενιά των προσφύγων. Σαν λαός ξέρουµε πολύ καλά τον πόνο του πρόσφυγα. Άλλωστε ακόµα τον ζούµε και µάλιστα µε τον πιο βίαιο τρόπο… Έχουµε αποδείξει πολλές φορές ότι τα αποθέµατα ανθρωπιάς του ταλαιπωρηµένου λαού µας είναι ανεξάντλητα

Χρειάζονται οποιαδήποτε σχόλια; Συγκλονίζει ακόµα η έγκυος–ετοιµόγεννη γυναίκα µετανάστρια από τη Συρία που την κατέβασαν από τη βάρκα, µε άνωθεν οδηγίες, οι αστυνοµικοί µας (στις 22 Αυγούστου 2021), όπου επέβαινε µε άλλους 75 Σύρους µετανάστες, αφήνοντας πίσω το σύζυγο και τα δύο παιδιά της (ενάµιση και τριών ετών) και αφού την άφησαν όλο το βράδυ σε ξύλινη αποβάδρα στο λιµανάκι της Αγίας Νάπας, το πρωί τη µετέφεραν στο Νοσοκοµείο Λάρνακας, όπου γέννησε! Ιδού λοιπόν τα ανεξάντλητα αποθέµατα της ανθρωπιάς µας!

Αλλά το πιο τραγικό είναι ότι οι κυβερνώντες περί άλλα τυρβάζουν και ουδόλως ανησυχούν ή αγωνιούν για τη διαιώνιση της κατοχής, που υποθηκεύει το µέλλον των παιδιών και των νέων µας. «Αιδώς Αργείοι!»

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.