Τα καταστήματα βρίσκονται στον αναπνευστήρα

Τελευταία ελπίδα οι καταναλωτές

Στην αύξηση της κατανάλωσης από την τοπική αγορά εναποθέτουν τις τελευταίες τους ελπίδες οι καταστηματάρχες για να σωθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μετά το τεράστιο πλήγμα της πανδημίας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στο Παραλίμνι, έχουν οργανώσει ειδικές εκστρατείες μέσω των οποίων απευθύνονται στους καταναλωτές και ζητούν να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις, αφού από πλευράς κυβέρνησης δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση, όπως καταγγέλλουν. Η πρόεδρος του Σωματείου Καταστηματαρχών Παραλιμνίου, Κούλα Γούμενου, δήλωσε χθες στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι τελευταία τους ελπίδα είναι οι καταναλωτές αφού η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται.

Όπως είπε, οι τρεις βασικοί άξονες της εκστρατείας με τίτλο «ΣτηριΖΩ την τοπική αγορά» που άρχισε το σωματείο εδώ και λίγο καιρό, με στόχο την έμπρακτη στήριξη στους επιχειρηματίες της περιοχής, είναι «Ψωνίζω στην πόλη μου, Στηρίζω τις τοπικές επιχειρήσεις και Ψωνίζω τοπικά προϊόντα».

Η κα Γούμενου κάλεσε τους καταναλωτές να αποφεύγουν τις διαδικτυακές αγορές και να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες διαθέτουν όλα τα προϊόντα σε λογικές τιμές, όπως είπε. «Σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύει όχι μόνο η επαρχία Αμμοχώστου, αλλά και ολόκληρη η Κύπρος, όλοι οφείλουμε να στηρίξουμε τους γύρω μας», ανέφερε και εξέφρασε την ελπίδα ο κόσμος να ανταποκριθεί στην εκστρατεία.

Η πρόεδρος του Συνδέσμου περιέγραψε μια δραματική εικόνα, παρατηρώντας ότι τα καταστήματα βρίσκονται στον αναπνευστήρα αφού εκτός του κορονοϊού, πάρα πολλοί κάτοικοι της επαρχίας Αμμοχώστου είναι στο ταμείο ανεργίας, αφού εργάζονται στην τουριστική βιομηχανία και εξαρτώνται από το ανεργιακό επίδομα. «Τα καταστήματα όχι μόνο στο Παραλίμνι αλλά και σε ολόκληρη την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, όπως και στην Πάφο, αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα και κλείνουν το ένα μετά το άλλο, αφού οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν χωρίς εισοδήματα να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Αυτό που βλέπει ο καταναλωτής περπατώντας στους δρόμους είναι καταστήματα και επιχειρήσεις να είναι κλειστά και να έχουν στις βιτρίνες τους αντί προϊόντα, πινακίδες στις οποίες αναγράφεται ότι “πωλείται” ή “ενοικιάζεται”», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι προκειμένου να επιβιώσουν, οι καταστηματάρχες έχουν βγάλει ειδικές προσφορές. «Προσπαθούμε συνεχώς να επιβιώσουμε και όλα τα καταστήματα έχουν βγάλει ειδικές προσφορές για τα προϊόντα τους ούτως ώστε να προσελκύσουν τους καταναλωτές», πρόσθεσε η πρόεδρος του Συνδέσμου Καταστηματαρχών.

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy