«Τα κατεχόμενα τυγχάνουν αποδοχής στον κόσμο» ισχυρίζεται ο Τατάρ

Στον ισχυρισμό ότι τα κατεχόμενα άρχισαν «τυγχάνουν αποδοχής στον κόσμο», προέβη ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, συμφωνα με δημοσίευμα στον τ/κ Τύπο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Βατάν» γράφει ότι ο κ. Τατάρ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κτηματομεσιτών Μερσίνας, Σινάν Τζάνπολατ, τον πρόεδρο της τουρκοκυπριακής ένωσης κτηματομεσιτών, Χασάν Σουνγκιούρ και τον αντιπρόεδρο της IREC California, Orr Olson.

Υποστηρίζοντας ότι ζουν σε ένα από τα ωραιότερα μέρη του κόσμου και ότι επισκέπτονται το νησί τουρίστες από διάφορες χώρες, ο κ. Τατάρ ισχυρίστηκε ότι τα κατεχόμενα άρχισαν «να τυγχάνουν αποδοχής στον κόσμο».

Εξάλλου, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ισότητας Τουρκίας (ΤΙΗΕΚ), Δρ Μουχαρρέμ Κιλίτς και την αντιπροσωπεία που τον συνόδευε κατά την επίσκεψή του στα κατεχόμενα.

Στις δηλώσεις του, ο Τατάρ ισχυρίστηκε ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι ένας από τους «δύο λαούς» την Κύπρου, ο οποίος αντιμετωπίζει διάφορα εμπόδια στο πεδίο της οικονομικής ανάπτυξης.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.