Τα κόμματα πίεσαν ξανά για τα ενοίκια, αλλά η κυβέρνηση είναι αρνητική

250 εκατ. ευρώ για τα σχέδια στήριξης και αγορά εμβολίων

 

Η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε χθες ομόφωνα συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους 250 εκατ. ευρώ, τα οποία προορίζονται μεταξύ άλλων για τη συνέχιση των σχεδίων στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων καθώς και την αγορά εμβολίων.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση η οποία κατατέθηκε στην Ολομέλεια, από το πιο πάνω ποσό τα 140 εκατ. ευρώ αφορούν τη συνέχιση των σχεδίων στήριξης τουλάχιστον μέχρι το τέλος Ιουνίου, 60 εκατ. ευρώ για την αγορά φαρμάκων, εμβολίων, τεστ, αναλωσίμων και άλλων αναγκαίων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, και 50 εκατ. ευρώ για την κάλυψη άλλων αναγκών όπως η ενίσχυση των μέτρων ελέγχου τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, η διαμονή τουριστών οι οποίοι θα διαγνωστούν με Covid-19 και η  ενδεχόμενη οικονομική στήριξη διάφορων επαγγελματικών ομάδων.

Σημειώνεται ότι στην έκθεση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην πίεση την οποία άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση – κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών- για το θέμα των ενοικίων, την απευθείας στήριξη των επιχειρήσεων και την ανάγκη για συνέχιση της στήριξης της απασχόλησης. Παρά ταύτα για το θέμα των ενοικίων ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, εμφανίστηκε για άλλη μια φορά αρνητικός, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε απευθείας οικονομική στήριξη στις επιχειρήσεις για την κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων, που περιλαμβάνουν και τα ενοίκια.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.